Нови мост на Морачи / - фото: Подгорица.ме
26/05/2021 u 14:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Грађани задовољни недавно направљеним мостом на Морачи

Недавно саграђени пjешачки мост помаже и нама бициклистима да прођемо и да смањимо гужве. Има двиjе траке, па не сметамо ни ми пjешацима, казао је мјесштанин Васо Пејовић

Подгорица jе недавно добила нови пjешачки мост на риjеци Морачи коjи jе изграђен у оквиру Проjекта сакупљања и пречишћавања отпадних вода Подгорице. Мост повезуjе обале Мораче у Улици 8. марта са jедне и диjелу насеља иза тржних центара Delta City и City Mall са друге стране. 

Основна намjена моста jе пренос хидро-техничких инсталациjа с jедне на другу обалу риjеке. У његовом трупу се налазе двиjе колекторске циjеви коjе ће повезати постоjеће и будуће построjење. Осим за потребе пjешака и бициклиста, мост jе прилагођен и особама са слабим и оштећеним видом, наводи сеу саопштењу Управе Главног града.

– У граду се заиста почело радити доста што се тиче приступачности, самосталног и слободног кретања уопште особа са инвалидитетом, а тиме и слиjепих и слабовидих лица, а то ме посебно радуjе. Ово jе jедна од тих приступачности. Мост jе диван за лагану шетњу, безбрижну од саобраћаjа и бициклиста коjи и сами имаjу проблема као возачи”, казао jе Чедо Лазић предсjедник Организациjе слиjепих Подгорица. 

Мост jе дуг 125, а широк 6.5 метара има и двиjе бициклистичке стазе широкепо 1м. 

Недавно саграђени пjешачки мост помаже и нама бициклистима да прођемо и да смањимо гужве. Има двиjе траке, па не сметамо ни ми пjешацима, а ни они нама. Живим у близини па ми и помаже и да што приjе пређем са jедне на другу страну",  казао jе мjештанин и бициклиста Васо Пеjовић

Мост, чиjа jе вриjедност 1.9 милиона еура, опремљен jе одговараjућом урбаном инфраструктуром, функционалном и декоративном расвjетом и системом за одводњавање. Радове на њему изводила jе компаниjа „Бемаx“ коjа jе проjекат заокружила и приjе планираног рока. Преостали радови односе се на завршно уређење терена и монтажу елемената цjевовода коjи се налазе у шахтама поред моста. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 15:31