Мјештани заинтересовани за нова улагања / Фото: Дан
20/10/2021 u 07:39 h
Andrijana Dabanović, Nataša Spaić, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градња булевара кроз Горњу Горицу почиње до краја мјесеца: Досад за парцеле на траси дали 800.000 еура

Становници Горње Горице градоначелнику су указали да су им неопходни школа, наткривена аутобуска стајалишта, канализација

Градња новог булевара кроз Гоњу Горицу који је планиран од Команског моста до кружног тока на излаз из Подгорице почеће до краја мјесеца, а до сада смо за 1,5 километра трасе потрошили 800.000 еура за рјешавање имовинско-правних односа, рекао је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице. Вуковић је навео да је преостало да се експроприше још 200 метара, те да ће тај посао радити у ходу са радовима.

– Прошле године у ово насеље уложили смо више новца у инфраструктуру него што је износио капитални буџет Општине Херцег Нови. Завршили смо трећу фазу Улице Милоја Павловића, а саградили смо и игралиште са полигоном вриједно 59.000 еура. Има доста посла јер нијесу све саобраћајнице на задовољавајућем нивоу – рекао је Вуковић на синоћњем састанку са мјештанима Горње Горице у сусрет припреми буџета за наредну годину.

Мјештанина Славена Бољевића интересовало је да ли ће на овом подручју бити изграђена основна школа, а имао је замјерку и на аутобуска стајалишта која су без надстрешница.

– Имамо доста земље да се направи школа. Дјеца нам путују, моја завршавају школовање, али треба мислити на будуће генерације – истиче Бољевић.

Иван Вуковић је саопштио да градња школе није обавеза Главног града већ министартва, те да су вољни да уђу у партнерство.

– Често нам људи упућују примједбе везане за стање школских дворишта, објеката домова здравља... Међутим, то није у нашој надлежности. Влада је та која би требало то да опредјељује. Главни град стоји на располагању Влади, ми смо вољни да учествујемо – казао је Вуковић.

Сању Никезић је интересовало да ли ће бити нормализована аутобуска линија "петица", док је Филипа Јанковића занимало да ли кредит од пет милиона еура, који је намијењен за куповину нових аутобуса подразумијева и проширење мреже аутобуских линија. Секретарка за саобраћај Лазарела Калезић казала је да је Главни град расписао оглас за додјелу линија које ће између осталог предвидјети и увођење нових. Филипа Јанковића интересовало је и да ли ће у склопу градње булевара кроз Горњу Горицу бити изграђена и канализациона мрежа. Срђан Раичевић, директор Агенције за изградњу и развој Подгорице, одговорио је да ће кроз градњу булевара бити изграђена и сва инфраструктура укључујући и фекалну канализацију, али да ће она бити стављена у функцију тек наконм што се заврши постројење за пречишћаање отпадних вода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:49