/ -
04/03/2022 u 13:30 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градоначелник обишао градилиште школе у Толошима: Ђаци у клупама у септембру

Основна школа у Толошима прве ђаке примиће у септембру, констатовано је након што су Иван Вуковић, градоначелник, и Јована Вуксановић, представница компаније Бемакс, обишли градилиште. Вуковић је навео да је задовољан што је завршено 70 одсто радова. У току је израда фасаде, уградња фасадне бравариjе, разводе се инсталациjе унутар обjекта, а у току су завршно малтерисање, као и уређење терена око обjекта.

–Школа ће бити опремљена по свим стандардима, имаће све садржаjе коjи су неопходни, као и модерну мултифункционалну спортску дворану. Комплетан простор ће бити уређен, тако да ћемо добити и jедан трг и уређену зелену површину, што ће бити на понос становницима Толоша, али и Подгорици – истакао jе Вуковић.

Jована Вуксановић је навела да ће сви радови, укључуjући и опремање бити завршени до почетка школске године.

– Школа ће имати 27 учионица, фискултурну салу капацитета 494 сjедишта, коjа ће бити отворена за кошаркашке, рукометне и фудбалске утакмице. У склопу уређења школе биће поплочани трг, трим стаза, отворени терени, а комплетан простор биће опремљен урбаним мобилиjаром и пеjзажно уређен. Школу ћемо опремити тако да буде спремна да у септембру прими прве ђаке и почне са несметаним одвиjањем наставе – рекла jе Вуксановић.

Школа jе проjектована за 1.200 дjеце, а пројекат је вриједан више од седам милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:00