/ фото: ПГ Биро
23/06/2021 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градоначелник са представницима Савјета родитеља ЈУ ОШ "Владимир Назор"

Градоначелник је упознао представнике Савјета родитеља да је намјера Главног града била да, уз подршку једног броја партнера, обнови објекат

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, састао се са представницима Савјета родитеља ЈУ ОШ „Владимир Назор“, како би разговарали о проблему постојећег објекта ове образовано-васпитне установе.

- Подсјећамо, због незадовољавајућег стања објекта школе, готово 1.500 ученика од фебруара наставу похађа искључиво онлине. Уз то, још увијек није познато на који начин ће се наставни процес реализовати од септембра. Имајући у виду значај овог питања за цјелокупну друштвену заједницу, градоначелник Вуковић је, приликом недавног обиласка подгоричког насеља Маслине, позвао надлежно министарство да учини први корак у циљу превазилажења овог проблема. У име Главног града, изразио је спремност да судјелује у проналажењу адекватног рјешења, но реакција надлежних је изостала- саопштено је из ПГ Бироа.

Градоначелник је упознао представнике Савјета родитеља да је намјера Главног града била да, уз подршку једног броја партнера, обнови објекат.

Како наводе, нажалост, Главни град је, незваничним путем, дошао до информације да овај објекат није за обнову, већ за рушење. Управо због тога Главни град очекује реакцију надлежног министарства, односно званичну информацију и конкретне приједлоге.

- Неприхватљиво је да од фебруара, колико траје ова ситуација, нико из Министарства просвјете, науке, културе и спорта није контактирао Главни град, а како ви кажете, ни представнике Савјета родитеља, те да се не зна шта ће бити за два мјесеца када почиње нова школска година- казао је Вуковић.

Представници Савјета родитеља истакли су да су свјесни да врата Главног града нијесу прва на која треба куцати, али да су изузетно захвални што су им она отворена. Казали су да још увијек нијесу имали увид у званичне налазе и мишљење Грађевинског факултета, иако су у сазнању да су исти достављени надлежном министарству. 

- Изненађени смо што Главни град није контактиран након понуђене помоћи, а Вама захваљујемо на уприличеном састанку и пруженој подршци- казао је Дејан Радошевић, један од представника Савјета родитеља.

Градоначелник је поновио да је интерес дјеце на првом мјесту и да ће Главни град увијек дјеловати у складу с тим.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:33