/ -MIĆKO VUJISIC
06/10/2023 u 09:38 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Požar u krugu Deponije gase i iz aviona, povećan nivo štetnih materija u vazduhu

Sa Deponije izbija gusti dim, tokom noći angažovane su vatrogasne ekipe iz Podgorice i Danilovgrada, a u gašenje požara uključio se i avion MUP-a Crne Gore. Gradska preduzeća poslala su građevinske mašine koje pokušavaju da nanošenjem zemlje ugase slojeve zapaljenog otpada

U krugu Deponije "Livade" od sinoć gori kabasti otpad van sanitarnih kada. Trenutno iz kruga Deponije izbija ogroman dim. Požar je izbio sinoć nešto poslije 19 časova i kako je saopšteno iz Glavnog grada podmetnut je. Oni su protiv NN lica podnijeli prijavu istražnim organima. Tokom noći angažovane su vatrogasne ekipe iz Podgorice i Danilovgrada, a u gašenje požara uključio se i avion MUP-a Crne Gore. Gradska preduzeća poslala su građevinske mašine koje pokušavaju da nanošenjem zemlje ugase slojeve zapaljenog otpada. Na teren su izašli i istražni organi. Deponiju "Livade" obišla je i Ekološka inspekcija.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine saopšteno je da je povećan nivo štetnih materija u vazduhu. Oni apeluju na građane da poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje.

Požar u krugu Deponije se smatra ekološkim incidentom pa se očekuje da se iz Glavnog grada detaljnije oglase pored saopštenja poslatog danas oko 11:30 sati.

Bešović: Požar gasimo i iz vazduha

Vatrogascima Službe zaštite Glavnog grada sinoć su u gašenju požara pomogli i pripadnici Službe zaštite i spasavanja Danilovgrada. Komandir Službe zaštite Danilovgrada Dejan Marunović kazao da su pomogli u lokalizaciji požara kako on ne bi zahvatio sanitarne kade.

– Na teren je bila jedna posada sa tri vatrogasca. Dojavu smo dobili u 22:15 časova koji su požar lokalizovali do četiri sata iza ponoći. To su velike naslage biljnog, kabastog otpada, gume... Ima više slojeva i nije bilo jednostavno gasiti požar jer je površina od 300 kvadrata. Takođe, ne zna se da li ima neka plinska boca unutra. Glavni cilj nam je bio sinoć da se spriječi dalje širenje požara, da ne bi zahvatio sanitarne kade. Spriječeno je dalje širenje požara. Danas nijesmo dobili poziv za ispomoć - rekao je Marunović.

Glavni grad: Požar podmetnut, snimke smo proslijedili policiji i tužilaštvu

Objavljujemo fotografije i snimke kako je to izgledalo jutros.

Agencija za zaštitu životne sredine: Došlo do emisije zagađajućih materija

Zapaljeni otpad pokušavaju da zatrpaju zemljom

image
-M.VUJISIC
image
-M.VUJISIC
image
-M.VUJISIC
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DEPONIJAPOŽAR
17. maj 2024 17:52