Olivera Injac / -M. VUJISIC
08/03/2024 u 11:06 h
A.D.-M.l.V.A.D.-M.l.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Injac: Gradimo društvo da žene budu zaštićene od svih oblika nasilja, diskriminacije, marginalizacije

Uvjerena sam da možemo graditi društvo ravnopravnosti prije svega ženske participacije u politici i u različitim stručnim oblastima, a sa druge strane da žene budu zaštićene od svih oblika nasilja, diskriminacije, marginalizacije. Da budu socijalno mnogo stabilnije i samouvjerenije. To je jedan cijeli proces, rekla je gradonačelnica Injac

Da bi gradili mostove prijateljstva svako treba da se odrekne nekih svojih slabosti i nečega što generalno za opšti društveni razvoj nije korisno, saopštila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice. Ona je to rekla odgovarajući na pitanje "Dana", u svjetlu 8. marta Dana žena, koji je podsjetio na njenu nedavnu izjavu da bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju žene grade snažne mostove prijateljstva čineći ovu zemlju boljim mjestom za život. Mogu li je učiniti boljom, pitali smo gradonačelnicu Injac.

– Možemo naravno i to što sam rekla stojim iza toga – rekla je gradonačelnica Injac, čestitajući sugrađankama 8. mart.

Gradonačelnica kaže da to nije samo deklarativni stav.

– Ja sam to tokom svog života i karijere dokazala. Zaista imam sjajnu saradnju sa svim koleginicima i u prethodnim angažovanjima koje sam imala u akademskoj sferi, danas u politici. Da bi gradili mostove svako treba da se odrekne nekih svojih slabosti i nečega što generalno za opšti društveni razvoj nije korisno. Te u tom smislu ja sam uvijek od onih ljudi koji su za povezivanje, a ne za razdvajanja i uvjerena sam da se ta svjesnost budi u Crnoj Gori. Uvjerena sam da će neke zajedničke aktivnosti u narednom periodu, ne samo na ovaj dan, nego i u narednom periodu dokazivati da mi imamo taj jedan demokratski i građanski kapacitet da gradimo društvo jednakih, društvo znanja, društvo pravde i svakako to društvo zajedništva – rekla je Injac.

Na naše pitanje jesmo li stiglo do tog stepena ravnopravnosti da žene u crnogorskom društvu žive pravdu a ne da samo govore o njoj, gradonačelnica Injac je rekla da nažalost nijesmo.

– Ali ukoliko postoji jedan mnogo jači savez i neka jača akcija na tom planu uvjerena sam da možemo graditi društvo ravnopravnosti prije svega ženske participacije u politici i u različitim stručnim oblastima, a sa druge strane da žene budu zaštićene od svih oblika nasilja, diskriminacije, marginalizacije. Da budu socijalno mnogo stabilnije i samouvjerenije. To je jedan cijeli proces koji mora da obuhvati edukaciju i sve drugo što zajednički čini taj proces cjelovitim i sveobuhvatnim. Na ovaj dan želim da istaknem da smo svi zajednički važni da gradimo puno bolje, održivije, ravnopravnije i pravdenije društvo – rekla je gradonačelnica Injac.

Gradonačelnica je učestvovala na akciji pošumljavanja Lješkopoljske Gorice. Ona je pohvalila akcije gradskog preduzeća Zelenilo i kazala da je ovo jedna od lokacija koju su prepoznali kao važnu.

– Ovdje želimo da u narednom periodu implementiramo druge projekte, a danas je samo lijep povod da se svi ovdje okupimo i da ovaj sjajan praznik proslavimo u najboljem duhu ozelenjavanjem i ekološkim osvješćivanjem sugrađana – rekla je gradonačelnica Injac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 20:23