Jelena Borovinić Bojović, Zoran Janković i Olivera Injac / -JELENA BOROVINIć BOJOVIć
09/05/2024 u 19:09 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Injac i Borovinić Bojović borave u Ljubljani

Prijateljski odnosi između dvije države i dva grada važan temelj za svaku buduću saradnju

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, i predsjednica Skupštine Glavno grada Jelena Borovinić Bojović borave u Ljubljani koja slavi praznik grada. Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković je saopštio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, da grade tolerantan grad zasnovan na solidarnosti i druženju.

– Duboko poštujemo hrabrost naših predaka, koji su nam omogućili da danas živimo zajedno u međusobnom poštovanju u slobodnom gradu – rekao je Janković.

Gradonačelnica i predsjednica Skupštine prisustovale su svečanoj sjednici na kojoj je bio kompletan državni vrh Slovenije.

Janković je 22. marta boravio u posjeti Glavnom gradu kada je gradonačelnici i predsjednici Skupštine Glavnog grada uputio poziv da posjete Ljubljanu. Na sastanku je tada istaknuto da su prijateljski odnosi između dvije države i dva grada važan temelj za svaku buduću saradnju.

Na sastanku je zaključeno da Podgorica i Ljubljana imaju mnogo toga zajedničkog i mnogo prostora za saradnju i dijeljenje iskustava koja, naročito u budućem razvoju Podgorice, mogu biti veoma dragocjena.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:02