Injac i Andjušić / -М. Вујисић
29/07/2024 u 17:17 h
Ljiljana MinićLjiljana Minić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac: Mjesne zajednice da povrate ulogu neposredne veze između građana i uprave grada

Novom odlukom želimo da mjesne zajednice povrate ulogu snažne i neposredne veze između građana i uprave grada, kazala je Olivera Injac, gradonačelnica, povodom organizovanja javne rasprave o Odluci o mjesnim zajednicama, a koja će trajati do 9. avgusta.

–Prethodnih godina ovaj značajan demokratski resurs bio je otuđen od građana zbog čega je važno da zajednički radimo na regulisanju pitanja koje na najbolji način može služiti razvoju grada, kazala je Olivera Injac.

Gradonačelnica je podsjetila da su u prethodnom periodu uložena značajna finansijska sredstva kako bi se omogućili bolji uslovi za funkcionisanje mjesnih zajednica i postojeće prostorije privele namjeni.

–Zahvaljujem se svim članovima radne grupe koji su aktivno učestvovali u radu, posebno sekretarki Slađani Anđušić, zbog uloženog truda i znanja kako bismo osnažili demokratske kapacitete u okviru lokalne samouprave - dodala je Injac.

Centralna javna rasprava zakazana je za 5. avgust, u 10 sati u zgradi Skupštine Glavnog grada. Građani primjedbe, predloge i sugestije mogu uputiti i na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

–Postalo je opšte mjesto da se o mjesnim zajednicama govori kao o partijskim ćelijama koje žive samo tokom trajanja izbornog procesa. Kada smo prije više od godinu dana preuzeli vlast, pokušali smo to da promijenimo i, u velikoj mjeri zahvaljujući sekretarki za lokalnu samoupravu Slađani Anđušić, stvoreni su uslovi za postepeno vraćanje funkcije mjesnim zajednicama - kazala je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada, na press konferenciji održanoj povodm predstavljanja odluke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

28. septembar 2024 05:18