Injac u Strazburu / FOTO: DRAZENKA LAKETIC
25/10/2024 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac: Nije prvi put da se plasiraju priče o mom angažmanu

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac odgovarajući na medijske navode da je kandidatkinja za zamjenicu generalnog sekretara NATO-a Marka Rutea, saopštila je da nije prvi put da se plasiraju medijske priče o njenom potencijalnom angažmanu, ali da bi komentarisanje istih bilo kršenje procedura Alijanse.

Vijesti su danas objavile da je Olivera Injac kandidatkinja za zamjenicu generalnog sekretara NATO-a, te da je juče boravila u Briselu gdje je imala intervju za novi posao, kao jedna od više kandidata iz istočne Evrope

- Nažalost, ne mogu da komentarišem ništa po ovom pitanju iz dva razloga. Prvo, jer nije prvi put da se plasiraju priče o mom mogućem narednom angažmanu, a drugo, kada bi to i bio slučaj, bilo bi protivno procedurama Alijanse da kandidati komentarišu ili daju izjave za medije - istakla je Injac za RTCG.

Mark Rute stupio je na dužnost generalnog sekretara  1. oktobra umjesto Jensa Stoltenberga.

Dosadašnji zamjenik generalnog sekreatar Mirčea Džoana podnio je ostavku u septembru, a za v. d. zamjenika sekretara Stoltenberg je imenovao njemačkog diplomatu Borisa Rugea.

Ovo je značajno za državu članicu, kada dobiju tako visoko poziciju u NATO, i Crna Gora do sada nije dobila takvu priliku. Od zemalja iz regiona, Hrvatska je imala pomoćnika generalnog sekretara za javnu diplomatiju u periodu 2011-2014, a tu dužnost je obavljala Kolinda Grabar Kitarović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 11:32