Olivera Injac / -GLAVNI GRAD
15/07/2024 u 16:12 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac: Podržavamo žene da u poslovnim poduhvatima budu kreativne i hrabre

Gradonačelnica Olivera Injac saopštila je da je Glavni grad, prepoznajući preduzetništvo kao pokretačku snagu ekonomskog rasta i razvoja inovacija, opredijelio više od pola miliona eura za razvoj ove djelatnosti, ali, kako je rekla, i nikad veća sredstva za razvoj ženskog preduzetništva.

– Vjerujući da na ovaj način podržavamo žene da u svojim poslovnim poduhvatima budu kreativne i hrabre, kroz konkurs za raspodjelu novca za podršku ženskom preduzetništvu, koji traje do 24. jula, opredijelili smo rekordan iznos od 70 hiljada eura. Zajedno gradimo bolji poslovni ambijent i pomažemo sadašnjim i budućim preduzetnicama i preduzetnicima na putu do uspjeha – navela je gradonačelnica Injac. 

Gradonačelnica navodi da žene u biznisu na poseban način obogaćuju poslovni svijet i grade inkluzivnije društvo.

– Na nama je da im obezbijedimo određenu pomoć na putu do uspjeha – rekla je gradonačelnica. 

Sekretar za preduzetništvo i investicije Šućo Orahovac kazao je nedavno za "Dan" da konkurs traje zaključno sa 24. julom.

– Ove godine smo uključili i mjesne zajednice tako što smo javni poziv proslijedili direktno na mejl svim mjesnim zajednicama – rekao je Orahovac.

Pravo učešća na konkurs imaju preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji glavnog grada. Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 50 odsto od ukupnog iznosa predviđenog za predmetni konkurs. 

Sredstva se raspodjeljuju za biznis planove kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj Glavnog grada, podstiče održivi razvoj i prerađivačku industriju, stvaraju uslovi i podstiče razvoj turizma, doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti, razvoj fizičke kulture i sporta, doprinosi očuvanju životne sredine i održivog razvoja. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. septembar 2024 18:57