Olivera Injac / -DRAZENKA LAKETIC
29/08/2024 u 15:04 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac: U septembru besplatan prevoz autobusima

Besplatan prevoz autobusima preduzeća Putevi važiće tokom septembra i ovakva odluka donosi benefite i gradu i građanima, saopštila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice

Ona je istakla da joj je drago što su u prilici da na ovaj način obilježe Evropsku nedjelju mobilnosti i promovišu usluge gradskog prevoza koji se kontinuirano unapređuje.

– Ujedno, ovo je najbolji način da odgovorimo na potrebe građana koji koriste ove usluge. Brojni servisi i usluge koje Glavni grad omogućava su unaprijeđeni zahvaljujući ukidanju neproduktivne potrošnje i racionalizaciji troškova koji su opterećivali budžet grada - kazala je Injac.

Odluka o besplatnom prevozu realizovaće se zahvaljući Sekretarijatu za saobraćaj i Putevima koji su odgovorni pristupili planiranju aktivnosti koje se odnose na realizaciju odluke.

– Prošle godine smo imali veoma pozitivno iskustvo sa primjenom ovakve odluke i uspjeli smo da ispunimo sve preduslove kako bismo građanima ponudili ovu značajnu pogodnost i ovog septembra. U velikoj mjeri smo unaprijedili javni prevoz i nastavićemo sa ulaganjima koja će dodatno poboljšati sve naše usluge - kazao je Ninoslav Kaluđerović, sekretar za saobraćaj.

Značajna novina je da se ove godine besplatan prevoz gradskim autobusima omogućava tokom cijelog septembra što je značajno duži periodu u odnosu na prošlu godinu kada je besplatan prevoz omogućen od 11. do 30. septembra 2023.godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 23:38