Радови у Старој вароши / -ПГ биро
13/10/2021 u 12:16 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Интензивирани радови на реконструкциjи двиjе улице у Староj вароши

Директор Агенциjе за изградњу и развоj Подгорице истакао jе да радови у улицама Сава Лубарде и Спаса Николића теку планираном динамиком, те да су у претходном периоду риjешени проблеми коjи су успоравали извођење радова

Циjенећи љепоту и значаj коjи Стара варош као истински симбол Подгорице има, Главни град jе реализовао читав низ проjеката и акциjа у циљу оживљавања овог старог градског jезгра. Након што су улице Гоjка Радоњића, Предград, Кеше Ђуровића и Браће Златичанин добиле нови изглед, започети су радови на реконструкциjи улица Сава Лубарде и Спаса Николића и радови на поменутим саобраћаjницама су у току.

Директор Агенциjе за изградњу и развоj Подгорице Срђан Раичевић истакао jе да радови у улицама Сава Лубарде и Спаса Николића теку планираном динамиком, те да су у претходном периоду риjешени проблеми коjи су успоравали извођење радова.

image

Радови у Старој вароши

-ПГ биро

“Налазимо се на раскрсници улица Сава Лубарде и Спаса Николића, гдjе jе у току реконструкциjа ове двиjе саобраћаjнице на укупноj дужини од 285 метара. Саобраћаjнице се раде у постоjећим габаритима и укупна вриjедност радова jе око 250.000 еура. Грађани ће добити потпуно нову водоводну инсталациjу, атмосферску и тк канализациjу, као и нову расвjету", подсjетио jе Раичевић.

Директор Агенциjе за изградњу и развоj Подгорице jе казао да се радови у овом тренутку одвиjаjу задовољаваjућом динамиком, те суграђанима обjаснио због чега то ниjе био случаj двадесетак дана уназад. 

"Jедан од разлога због коjег jе извођење радова у jедном тренутку било успорено jесу веома уске улице коjима се не може прићи тешком механизациjом. Истовремено, постоjи велики броj нелегалних прикључака коjи ниjесу били евидентирани у катастру инсталациjа.”, обjаснио jе Раичевић и навео да jе и неколико снопова високонапонских каблова подразумиjевало да се у том диjелу ради ручни ископ, што jе додатно успорило радове.

image

Радови у Старој вароши

-ПГ биро

Како затечено стање на терену ниjе у потпуности одговарало ономе што jе поjектом предвиђено, поменуте околности изискивале су и, у jедном диjелу, промjену проjектне документациjе.

“Такође, приликом извођења радова наишли смо на пар нелегално изграђених ограда, што jе, у комуникациjи са грађанима, на краjу успjешно риjешено.", казао jе Раичевић и додао да након више састанака са извођачем радова и са надзорним органом можемо бити задовољни тренутном динамиком.

Главни град остаjе посвећен унапређењу живота, те туристичкоj валоризациjи старог градског jезгра, и наставља да уређуjе како саобраћаjнице, тако и фасаде обjеката у Староj вароши, да подржава и подстиче развоj предузетништва у овом диjелу града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:56