Током сједнице Савјета РТВ / -Д.Љ.
27/11/2021 u 06:43 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јаредић: Не видим потребу преноса сједница Скупштине

Прва информација в.д. директора ТВ Подгорица Рада Војводића је била да немају услова, тачније репортажних кола да би касније појаснио да уз мања улагања би то могло али да нема уговора са Скупштином Главног града

Не видим потребу да се на градској телевизији преносе редовне сједнице Скупштине Главног града, оцијенио је Божидар Јаредић, члан Савјета РТВ Подгорица, на јучерашњој сједници посвећеној анализи програмске шеме. У јавности се у последње вријеме актуелизовала прича о преносу сједница градског парламента којих нема, а у локални ТВ јавни сервис је уложено 2,5 милиона еура. Прва информација в.д. директора ТВ Подгорица Рада Војводића је била да немају услова, тачније репортажних кола да би касније појаснио да уз мања улагања би то могло али да нема уговора са Скупштином Главног града.

Јаредић је изнио став када би требало преносити сједнице градског парламента.

– Сједнице парламента можда треба преносити, ако постоји могућност, када су у питању неки изузетни догађаји, када се расправља о најзначајнијим темама, када се усваја урбанистички план града. За редовне сједнице не видим потребу да их треба преносити – рекао је Јаредић.

Предсједник Савјета РТВ Подгорица Живко Андријашевић, који је и иницаро расправу о преносу, казао је да су преноси сједница ствар програмске шеме коју су усвојили те да се она не може мијењати на основу било чије иницијативе или политичких калкулација.

– Уколико Савјет одлучи да је неопходно да постоје цјеловити преноси скупштине, онда ће он о томе одлучивати и донијети одлуку са становишта програмских и других стандарда – навео је Андријашевић, додајући да се сједнице градског парламента преносе на Градском порталу.

Уредница ТВ Подгорица Мирка Девић је казала да уколико се потпише уговор за пренос сједница градског парламента мора се наћи простор у програмској шеми за помјерање садржаја који су већ на програму у тим данима. Члан Савјета Амер Рамусовић је имао предлог за ТВ да се у овом периоду посвети пажња обиљежавању јубилеја 150 година новинарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:26