Jelena Borovinić Bojović / -M.VUJISIć
25/06/2024 u 15:03 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Borovinić Bojović: DPS mislio da će vladati doživotno

Moja ideja da se za potrebe DPS osnuje savjetovalište za odvikavanje od vlasti, građani su doživjeli kao dobar i duhovit predlog, a to je očigledno razjarilo DPS i zato su plasirali odgovor pisan ljutnjom, a ne logikom, poručila je Borovinić Bojović

Drago mi je što u jučerašnjem saopštenju DPS-a, koje je više sati sastavljao pa potpisao kompletan Gradski odbor uz asistenciju vrha stranke, nije naveden bukvalno nijedan negativan argument o mom predsjedavanju Skupštinom Glavnog grada niti mom radu generalno, saopštila je Jelena Borovinić, predsjednica gradskog parlamenta. Njena reakcija uslijedila je nakon što su iz odbora DPS Glavnog grada reagovali na njenu izjavu da će osnovati savjetovalište za odvikavanje od vlasti.   

Jelena Borovinić Bojović navodi da je saopštenje DPS-a "ispražnjeno od argumentacije, a napunjeno  insinuacijama, uvredama i ljutnjom na mene".

– I moram kazati da to ne zamjeram. Moja ideja da se za potrebe DPS osnuje savjetovalište za odvikavanje od vlasti, građani su doživjeli kao dobar i duhovit predlog. To je očigledno razjarilo DPS i zato su plasirali odgovor pisan ljutnjom, a ne logikom. U saopštenju ove stranke upitali su me da im navedem samo jednu opštinu u kojoj je DPS pokušavao da zadrži vlast poslije izbora. Eto, i DPS je uspio da nasmije građane. Ovo pitanje nije duhovito ali jeste smiješno. Posebno kad se ima u vidu da ga postavlja Gradski odbor Podgorice - grada u kojem je DPS mjesecima odugovlačio primopredaju vlasti po instrukcijama Mila Đukanovića. To je psihopatološki primjer pokušaja da se u foteljama, uprkos volji građana, ostane makar dan duže – saopštila je Borovinić Bojović.  

Ona poručuje odboru DPS-a da im nije kriva Jelena Borovinić Bojović "što su vaši stariji funkcioneri mislili da će doživotno vladati ovog državom i raditi od njenih resursa šta im je volja".

– Nisam ja kriva što su vam stariji obećavali blistave karijere sa malo truda i mnogo novca i uživanja na račun građana. Jelena Borovinić Bojović je ljekarka, koja svoj poziv obavlja paralelno sa vršenjem funkcije predsjednice Skupštine. Kada su u pitanju rejtinzi i popularnost, DPS ima dobar rejting ali na Skaj aplikaciji, ne i kod građana – poručila je Borovinić Bojović. 

 

DPS: Dobili ste šansu, nijeste je iskoristili 

– DPS čeka svoju šansu na izborima i dočekaće je, a onda će vam građani pokazati šta misle o nesposobnosti ljudi koji trenutno, sasvim slučajno, čine vlast u Podgorici. To što vas je povezala mržnja prema DPS-u vrlo brzo vam se obilo o glavu, a rezultat je opšte rasulo u svim djelovima sistema Glavnog grada, što će građani kazniti na vanrednim izborima. Očajnička saopštenja i vapaji da se po svaku cijenu zadrži jedinstvo u koaliciji koja je od prvog dana bila osuđena na propast neće spriječiti ono što je neminovno. I nije vama zbog toga kriv DPS, gospođo Borovinić Bojović, nađite krivca u svojim redovima, jer šansu ste dobili i nijeste je umjeli iskoristiti, ili nijeste imali kapaciteta za to. Razumijemo vašu zaljubljenost u fotelju koju čuvate po svaku cijenu, pa i to da svakog mjerite spram sopstvenih aršina, ali DPS-u ne treba savjetovalište za odvikavanje od vlasti. Jedino što se pitamo je da li zaista neko ko je bio u stanju da ustoliči ljude poput Vladislava Dajkovića, kojima je jedina preporuka partijska pripadnost, i dalje ima obraza da govori o ljubavi prema vlasti i foteljma – saopšteno je iz odbora DPS Glavnog grada. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 15:13