sjednica skupstine glavnog grada / -SRDJAN BOLJEVIC
02/08/2023 u 17:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Јasna Gaјević, v.d. direktora Agenciјe za upravljanje zaštićenim područјima Glavnog grada

Gajević preuzima rukovođenje Agencijom nako što je ostavku dao Dragutin Đeković, a i Direkcija za imovinu ostaje bez direktora nakon podnošenja ostavke Mladena Ilića

Nastavlja se sa razrješenjima i imenovanjima novih kadrova u upravi Glavnog grada. Uoči sjednice Skupštine Glavnog grada, zakazane za četvrtak, 3. avgusta, skupštinski Odbor za izbor i imenavanja utvrdio je predlog da nakon ostavke Dragutina Đekovića, izvrnog direktora Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Glavnog grada, upravljanje Agencijom preuzme Jasna Gajević. Ona će to činiti kao v.d. direktora. Ostavku je podnio i direktor Direkcije za imovinu Mladen Ilić, međutim, još nije utvrđeno ko će preuzeti rukovođenje umjesto njega. Iliću je podnošenjem ostavke, kako tvrdi Odbor prestao mandat u radnom tijelu koje se bavi razgraničenjem sa Tuzima, kao i mjesto predstavnika u Skupštini akcijonara u FK Budućnost.

Odbornik koјi će prisustvovati sklapanju brakova јe Mitar Vuković.

Odbor za izbor i imenovanje utvrdio јe predlog o promјeni odluke o Orgnizacionom odboru za stavaranje uslova za početak rada novoosnovane Opštine Tuzi nakon što јe iz Ministarstva јavne urave stigao dopis da јe Agronu Camaјu, prestao mandat državnog sekretara i da će umјesto njega u ovom radnom tiјelu ministarstvo predstavljati Boban Јovović, državni sekretar.

Na osnovu predloga klubova odbornika i postupka po јavnom pozivu za izbor predstavnika NVO utvrđena јe lista kandidata članova Savјeta za pitanje lica sa invaliditetom Skupštine Glavnog grada. Za predsјednika predlažu da se imenuјe Goran Šćepanović, a članove Branislav Radičević, Branka Marković, Nemanja Baošić, Miliјana Kićović, Maјa Miročević Rotolo, Slađana Vuјačić, Nermin Abdić, Kseniјa Aranitović, Ivan Terzić, Milica Šćepanović, Miliјana Ćirković i Aleksandra Pavićević. Nakon što јe Časlav Vešović, odbornik DPS-a podnio ostavku njega će u Odbru za finansiјe, privredu i razvoј zamiјeniti Andriјa Klikovac, a odbornicu PES-a Anđelu Јakšić Stoјanović, zamiјeniće Anđela Mićović.

Za predsјednicu Savјeta Gradskog pozorišta, na predlog Olivere Injac, gradonačelnice Podgorice, Odbor predlaže da Skupština imenuјe Mariјu Backović.

Za sjednicu Skupštine Glavnog grada pripremljen je veći broj tačaka, a pažnju javnosti najviše izaziva promjena osnivačkog akta Gradske TV. Prema predloženoj odluci Gradska TV će na drugačiji način birati izvršnog direktora i članove Savjeta, a uvode i insitut ombudsmana. Biće posebno zanimljivo kako će se odborici odrediti na predlog odbornika Nove Mitra Šušića, da se stavi van snage Odluka o stavljanju van snage DUP-a Zabjelo-Ljubović. Dakle, Šušić predlaže da se ovaj DUP ponovo vrati u pravni promet nakon što je Zaštitnik ljudskih prava i slobode Crne Gore uvažio pritužbu vlasnika imanja da Skupština Glavnog grada ne može stavljati DUP-ove van snage. Ovaj DUP stavljen je van snage 2. novembra 2020. godine, dakle to je učinila bivša lokalna vlast.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 11:56