Фадиљ Кајошај / -Архива Дана
02/03/2022 u 07:18 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кајошај не страхује од избора у Подгорици: Славине на бунарима су у нашим рукама

Ко год да дође на власт у Подгорици не може рећи да не важи споразум о подјели имовине јер је састављен по закону. Није ми жеља да ДПС остане на власти, али када су у питању мањине, реторика друге стране не обећава, каже Кајошај

Уколико нека нова власт у Подгорици буде покушала да на једнострано промијени споразум који смо потписали са Главним градом око преузимања пијаце, водовода, КИЦ-а "Малесија" и ослобађања плаћања депоновања отпада на Депонији, ми ћемо заврнути славине на бунарима са којих се дио града и Зете снабдијева водом, поручио је Фадиљ Кајошај, предсједник Скупштине општине Тузи. Он не очекује да ће се у мају на локалним изборима промијенити власт у Подгорици, иако како каже са управом Главног града и градоначелником Иваном Вуковићем нијесу имали најбољу сарадњу.

– Ко год да дође на власт у Подгорици не може једнострано мијењати споразум који је састављен по закону. Ако се то покуша, у шта не вјерујем да ће се десити, нек имају у виду да ћемо и ми предузети неке кораке, као рецимо заврнути славине на бунарима са којих се дио града и Зета снабдијевају водом. Договор око бунара имамо, подгорички Водовод одржава систем који заједнички користимо – каже Кајошај.

”Предсједник СО Тузи каже да их не брину резултати избора јер једнострано мијењање споразума Тузи и Подгорице није могуће

Кајошај истиче да не очекује да ће доћи до промјене власти у Подгорици, али и ако дође што се тиче разграничења све ће остати исто, јер се границе катастарских општина знају.

– Мислим да ће ДПС остати на власти у Подгорици имајући у виду дешавања у задњих годину дана у самом црногорском друштву. Све је политизовано, раштркано и тешко се налази заједнички језик за добробит грађана. И самим грађанима је доста тога. Мислим да неће доћи до промјена. Уколико би и дошло оно што је договорено то остаје. Скупштинске одлуке су донијете по закону. По закону смо требали и друге ствари да ријешимо али пошто не постоје рокови то је проблем. Можда ћемо бити принуђени да идемо на арбитражу. Ако дође до промјене власти не очекујемо ништа боље него можда и горе имајући у виду саму реторику могуће нове власти, односно партија, када смо ми у питању. Ту мислим на реторику њихових гласача и симпатизера на разним скуповима. Моје лично мишљење је да не очекујемо побољшање већ да би било горе за нас – наводи Кајошај.

Након избора поново покрећу причу о границама

Кајошај истиче да ће послије избора у Подгорици покренути причу да се коначно разграниче са Главним градом.

– Покренућемо неку иницијативу, јер нећемо довијека чекати. Не губимо ништа због разграничења, јер инвеститори могу слободно да улажу пошто се територија зна. Знамо да је Депонија на нашој територији, али је формирао Главни град. Договор је постигнут за бесплатно депоновање смећа што је уштеда од 100.000 еура за наше Комунално. Кад се дође до коначног разграничења и подјеле имовине логично је да ћемо добити и машине Путева и других предузећа, али не надамо се да ће нам дати нешто што ваља – наводи Кајошај.

Кајошај истиче да му није жеља да ДПС остане на власти али да, када су у питању мањине, реторика друге стране не обећава

– Као што каже она пословица "Од два зла бирамо мање". У овој ситуације је ДПС мање зло на неки начин. Није да смо задовољни, али шта је ту је – истиче Кајошај.

Он истиче да сарадња са Главним градом није била најбоља и на очекиваном нивоу.

– Нису били коректни према нама имајући у виду неке политичке или личне мотиве. Да су само поступали по закону ми би територију одавно ријешили и подијелили имовину. Да ли је то била политичка игра или нешто лично заиста не схватам. После одлуке којом смо преузели пијацу, водовод и КИЦ фактички скоро је све завршено. Да је среће било одавно би ми то узели, али ту је била опструкција са њихове стране, некоректност и не знамо шта све – каже Кајошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:12