Јавни позив Главни град / -Архива
29/01/2022 u 14:06 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Како до субвенције за закупнину стана: Бодују се чланови и приходи домаћинства

У овој фази, уз попуњену приjаву на jавни позив, доставља само копиjа биометриjске личне карте. Након што комисиjа утврди коначну ранг-листу, лица коjа су рангирана дужна су да доставе уговор о закупу стана са потписима коjи су овjерени од стране нотара, наводе из локалне самоуправе

Подстанари са територије града у наредних мјесец дана могу се пријављивати на јавни позив Главног града за субвенционисање дијела трошкова закупнине. За ову намјену буџетом је издвојено 300.000 еура, а помоћ је намијењена за 500 породица које ће мјесечно добити по 50 еура. Ова услуга уведена је кроз измјене Одлуке о правима из социjалне и дjечjе заштите која је усвојена на сједници Скупштине Главног града 27. децембра прошле године.

–Критериjуми за бодовање по jавном позиву су броj чланова породичног домаћинства, чињеница да ли чланови породичног домаћинства посjедуjу или не посjедуjу непокретности на териториjи или ван териториjе Подгорице и укупан приход породичног домаћинства – прецизирали су из Главног града.

Јавним позивом је прецизирано да се три члана породичног домаћинства бодују са пет бода, више од три члана са десет бодова, а више од пет чланова са 15 бодова. Непосједовање непокретности за све чланове породичног домаћинства носи 20 бодова, уколико неко посједује jедну непокретност ван териториjе Подгорице то је 15 бодова, а уколико посjедуjу двиjе или више непокретности ван териториjе Подгорице - 5 бодова. Укупни приход породичног домаћинства до 500 еура носи 15 бодова, више од 500 еура - 10 бодова, а више од 800 еура - 5 бодова.

Из Главног града наводе да се уз приjаву на jавни позив доставља копиjа биометриjске личне карте подносиоца приjаве издата од Подручне jединице Подгорица.

– Образац за приjаву на jавни позив може се преузети са веб саjту Главног града (www.podgorica.me). У обрасцу се наводе подаци о члановима породичног домаћинства, укупном приходу домаћинства и да ли чланови породичног домаћинства посjедуjу непокретности. Подносилац приjаве гарантуjе за тачност података, а комисиjа може испитивати и утврђивати тачност навода из приjаве по jавном позиву. У овој фази, уз попуњену приjаву на jавни позив, доставља само копиjа биометриjске личне карте. Након што комисиjа утврди коначну ранг-листу, лица коjа су рангирана и коjа могу да остваре ово право дужни су да доставе уговор о закупу стана са потписима коjи су овjерени од стране нотара, копиjу доказа о примањима за све чланове породичног домаћинства (чек од пензиjе, платна листа и сл.) и увjерење Завода за запошљавање за пунољетне чланове породичног домаћинства коjи ниjесу у радном односу. На оваj начин не излажимо додатним трошковима лица коjа евентуално не би могла да испуне критериjуме из jавног позива, а подниjели су приjаву на jавни позив, већ се наведена документа достављаjу тек након што се утврди коначна ранг-листа – наводе из Главног града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:01