Мјесечне карте се продају и код превозника и на шалтерима Главног града / -Архива
04/09/2021 u 07:05 h
Nataša Spajić, Andrijana DabanovićNataša Spajić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кажњаваће превознике ако наставе продају карата

Они који буду кршили уговор биће санкционисани. Неко покушава да нас уцијени и ми ћемо се адекватно однијети према томе, поручио је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице

Главни град неће престати да грађанима продаје мјесечне електронске карте, а то што се сада ради, ако се ради, ради се противно уговору који превозници имају са Главним градом, саопштио је за "Дан" Иван Вуковић, градоначелник, коментаришући поступак превозника који су од 31. августа преузели продају мјесечних карата. Вуковић је најавио да ће инспекције почети са кажњавањем превозника који који буду наставили да крше уговор.

–Ми смо им се обратили дописом у којем их подсјећамо на оно што је њихова уговорна обавеза. Стављамо у изглед извјесност кажњавања оних који се буду оглушили о томе што им је обавеза. Грађани нису дужни да плате карту осим електронске карте, све друго није валидно и они то јако добро знају. Мислим након свега што је Главни град урадио и што су били наши покушаји у континуитету да унаприједимо квалитет саобраћаја и положај тих људи, помогли смо им и преко мјере онога што нам је била обавеза у тешком времену. Мислим да је ово некоректан и неадекватан однос према градској управи, интересима Главног града и према грађанима. Они који буду кршили уговор биће санкционисани. Надали смо се да ће то бити основа за унапређење односа, јачање повјерења, али неко покушава да нас уцијени у том смислу и ми ћемо се адекватно однијети према томе – навео је Вуковић, поручујући да главни града извршава све обавезе према превозницима.

Булатовић: Не одустајемо од продаје мјесечних карата

Директор БЛТ-а Јанко Булатовић поручио је да они неће одустати од намјере да настави са продајом мјесечних електронских карата.

–Ми ћемо наставити да продајемо карате. Када год не ради апарат ми ћемо продавати наше карте, а претплатне карте важе само оне које су продате код нас. Оне које су продате у Главном граду важе само до 30. септембра. Ми упозоравамо и тражимо начин да ријешимо проблем већ пола године, сви су о томе оглушили. Ми носимо терет цијелог пројекта и било би крајње коректно да нас је саслушао неко и нешто предузео. Уколико дође до санкција и суда, ми ћемо се одазвати сваком судском позиву. Свако не ради свој посао – навео је Булатовић.

Да ће их кажњавати у случају да наставе да крше уговор Главни град је обавијестио оба аутобуска превозника.

– Главни град сматра да на горе описани начин не можете да раскидате закључени уговор и предузимате jедностране потезе, не поштуjући законске одредбе коjе вас обавезуjу. Такође, Одлука о линиjском градском и приградском превозу путника на териториjи Главног града, не даjе вам за право да на оваj начин поступате и предузимате jедностране акте супротно обавезама коjе имате. Кршењем прописа и преузетих обавеза нећете олакшати пословање, а ако будете инсистирали на незаконитом поступању, Главни град ће на адекватан начин одговорити на кршење прописа од стране ваших компаниjа. Надамо се да ћемо заjедно наћи обострано прихватљиво рjешење уз поштовање важећих прописа, у супротном бићемо принуђени да преко надлежних инспекциjа и преко суда заштимо своjа права као и права корисника електронске возне карте – пише у допису који је упућен превозницима Харису Аливодићу и Јанку Булатовићу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:47