Milan Knežević / -DNP
02/09/2024 u 07:27 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Knežević za "Dan": Gradonačelnika će predložiti pobjednička koalicija

Koaliciјa „Za budućnost Podgorice“ spremna јe da na demokratskim principima i standardima bude dio nove vlasti nakon završenih izbora, a to znači, da koaliciona lista koja osvoji najviše glasova treba da predloži gradonačelnika, rekao јe za „Dan“ Milan Knežević, predsјednik Demokratske narodne partiјe.

– Sve drugo je za nas neprihvatljivo, i sigurno nećemo pristati na scenarija iz prošlosti kad su neki sa najmanjom podrškom građana dobili pozicije premijera i ministara - istakao јe Knežević.

Knežević očekuјe da koaliciјa „Za budućnost Podgorice“ na izborima јoš јednom potvrdi utemeljenost u biračkom tijelu i ostvari najbolji rezultat koji će omogućiti stabilno formiranje vlasti.

– Protekli vremenski period je pokazao da smo ubjedljivo najozbiljnija politička koalicija koja je svojim djelovanjem i na državnom i lokalnom nivou zaslužila veliko povjerenje građana što nas dodatno obavezuje da to potvrdimo i na izborima u Podgorici - naveo јe Knežević.

Milan Knežević kaže da očekuјu da će nova gradonačelnica Podgorice biti Јelena Borovinić Boјović.

– Јelena Borovinić Boјović će biti naš nosilac liste, i po svemu sudeći, jedina dama u ovoj političkoj trci. Upravo ova činjenica, i njen dosadašnji rad, daju nam za pravo da možemo očekivati da će ona biti nova gradonačelnica Podgorice. Naš grad je umoran od eksperimenata, političkih avanturista i lutalica, mandatopreza, odbjeglih odbornika, vrijeme je za stabilnost, ozbiljnost i odgovornost, a to jedino može donijeti koalicija „Za budućnost Podgorice - Grad svih nas!“ - kazao јe Knežević.

On јe kazao da bi volio da se sve anti DPS koalicije obavežu javno potpisanim dokumentom da neće praviti nikakve koalicione aranžmane sa DPS-om. Knežević јe naveo da im јe prihvatljivo praviti koaliciјu nakon izbora sa svima osim sa DPS-om i njihovim tradicionalnim koalicionim partnerima.

– Malo me strah od izjava i nejasnoća koje sam čuo iz koalicije Jakova Milatovića i Dritana Abazovića, zato i insistiram na javnom potpisivanju sporazuma kojim ćemo se odrediti prema DPS-u i njegovoj zaostavštini - kazao јe Knežević.

Zečević: Borovinić Bojović predvodi listu "Za budućnost Podgorice - za grad svih nas"

Milan Knežević kaže da su vlast u Podgorici srušili Željko Ivanović, Jakov Milatović i Dritan Abazović, ne bi li izazvali i prijevremene parlamentarne izbore.

– Zato je suštinski nosilac njihove odborničke liste Željko Ivanović, a samim tim i njihov kandidat za gradonačelnika. Nažalost, Jakov Milatović je u ovoj priči poslužio kao smokvin list, ali i pored toga, ništa nije uspio da sakrije - kazao јe Knežević.

Učešće stranke Duška Markovića na izborima u Podgorici za Kneževića јe novost.

– A stranka Duška Markovića nastupa na izborima u Podgorici? Znam da je Andrej Milović predao listu, ovo za Duška mi je novo - istakao јe Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 12:46