Тања Стајовић у парламенту / -Архива
24/07/2021 u 08:50 h
Nataša Spaić, M.L.V.Nataša Spaić, M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборник Демократа тврди да је завршни рачун Општине Голубовци фингиран

С обзиром на то да се овдје износе тешке ствари, да се фингирају извјештаји, изволите дођите са свим инспекцијама, поручила је Тања Стајовић, предсједница Општине

Завршни рачун Општине Голубовци за прошлу годину је фризиран извјештај јер вам се ниједан категорија не поклапа са подацима у документима која сте предали, а односе на једноставне и мале вриједности, указао је Лука Крстовић, шеф клуба Демократа на јучерашњој сједници СО Голубовци.

”У години пандемије за превоз дали 10.000 еура

–Откуд вам толика храброст предсједнице Општине да овакав документ изложите пред одборницима. Занимљиво је код накнаде за превоз да је у 2019. години та накнада износила 6.582 еура, а у години пандемије, када људи нису долазили на посао 10.581 еуро. Када се радило од куће дали сте више новца за превоз – навео је Крстовић.

На његову констатацију одговорила је Тања Стајовић, предсједница Општине Голубовци.

– С обзиром да се овдје износе тешке ствари, да се фингирају извјештаји, изволите дођите са свим инспекцијама – поручила је Стајовић.

Одборник ДПС-а Мирослав Бољевић оцијенио је да је документ транспарентан, те оно што је планирано је скоро све и реализовано, а Предраг Анђушић, шеф клуба одборника ДПС-а, поручио је да се у години кризе није застало ни са једним капиталним пројектом. Одборник ДНП-а Веско Рашовић указао је да у Зети треба забранити свако одлагање отпада.

Одборници су дали сагласност на стратешки план развоја Зете за период од 2021. до 2025. године. Предсједник СО Голубовци Ратко Стијеповић, саопштио је да су поражавајући резултати када је у питању образовање на подручју Зете.

– Када гледамо образовну структуру у Зети према подацима Монстата из 2011. године три одсто грађана није ишло у основну школу, девет одсто грађана је пошло али је није завршило, док 25 одсто је завршило основну школу. Данас када људи иду на Мјесец, ми имамо нажалост, овакав број неписмених. То је поражавајуће, и то треба да ставимо у фокус – навео је Стијеповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:52