/ -
10/08/2022 u 10:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

KUD "Ramadan Šarkić" priprema se za međunarodni festival folklora za dјecu i mlade "čuvari tradiciјe"

Omladinski ansambl KUD-a "Ramadan Šarkić" od 12. do 14. avgusta učestvovaće na Međunarodnom festival folklore za djecu i mlade "Čuvari tradicije", koji se održava u Sarajevu.

Publici će se predstaviti sa tradicionalnim programom spletom igara i pjesama iz Crne Gore i koreografijom "Pastirski san".

– Sjajan početak novih generacija našeg društva, koje nastavljaju stazu koju su utabali generacije kroz osam decenija našeg 76- godišnjeg postojanja. Nakon velike radosti koje su tuzima donijeli naši najmlađi članovi, koji su osvojili prvo mjesto na Međunarodnom festivalu folklora koji se održavo u Albaniji i to u gradovima Drač i Kurbinu, među 12 društava iz osam različitih država, naši mališani su bili najbolji u izvođenju narodnih tradicionalnih igrara iz Crne Gore.

image
-

Naši najmlađi članovi nastavljaju da nižu uspjehe i osvajaju medalje.Na dvadesetom jubilarnom međunarodnom festivalu u Prištini, osvojili smo drugo mjesto i srebrnu medalju za sveukupni plasman na festivalu na kome su se takmičili, kao i nagradu za najbolje izvođenje – rekao јe Emin Hadži, direktor KUD-a "Ramadan Šarkić".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 19:23