Чистили Горицу од инвазивних биљних врста / - FACEBOOK
03/10/2021 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љубитељи Горице уклањали инвазивне биљних врста

Акциjу је реализовало "Удружење љубитеља Горице и природе" заjедно са члановима еколошких секциjа двиjе основне школе на терену Медитеранског врта

Акциje уклањања инвазивних биљних врста са терена парк-шуме Горица могу се успjешно реализовати од почетка хладниjег диjела године, навело је на своjоj феjсбук страници Удружење љубитеља Горице и природе.

Jутрос jе jедну такву акциjу реализовало "Удружење љубитеља Горице и природе" заjедно са члановима еколошких секциjа двиjе основне школе на терену Медитеранског врта. Чланови НВО "Наша акциjа" су, зато вриjеме, плиjевили парцеле у врту.

image

Чистили Горицу од инвазивних биљних врста

- FACEBOOK

- Након што су ученици упознати са овом инвазивном биљном врстом, њеним разгранатим, хоризонталним кориjеном коjе "умрежуjе" тло и дугим занимљивим подацима - почели смо са вађењем биљака.

Уз помоћ алата, за вриjеме траjања jедног школског часа, ученици су са лакоћом, уз малу асистенциjу чланова Удружења и наставника, извадили пар стотина ситних и неколико већих примjерака - наводе из удружења.

Проjекат "Green point" финансира Европска униjа кроз програм „Подзање свиjести о политикама из области животне средине и климатских акциjа.

Садржаj jе искључива одговорност НВО „Удружење љубитеља Горице и природе“ и не одражава нужно ставове Европске униjе“, пише у објави на Фејсбуку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 10:51