Одбор за буџет, привреду и развој
25/12/2021 u 12:19 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лука Крстовић (Демократе) поручио: Тања Стајовић да не опрости 1,5 милиона Подгорици

Уколико се не утроши новац намијењен за трг на Ановима, за путни правац Матагужи-Голубовци, а извјесно је да се неће потрошити новац за саобраћајницу према капели то значи да ће 1.450. 000 еура намијењених Зети у овој години отићи Главном граду, навео је одборник Демократа у Скупштини општине Голубовци Лука Крстовић, на сједници одбора за буџет, привреду и развој.

– Велике су паре у питању и било ко и било када може да каже да предсједница Општине, која је по статуту одговорна за извршење буџета, да је злоупотријебила службени положај односно да је оштетила Зету за милион и по еура. За трг на Ановима расписан је био тендер за извођача. Зашто се чекао крај године, да ли је било неких опструкција – навео је Крстовић.

Предсједница Општине Голубовци је Тања Стајовић.

Руководилац сектора за финансије Општине Голубовци Весна Мараш истакла је да је изабран извођач за трг, фирма БомБетон са Цетиња, те да треба да се потпише уговор. Она је истакла да су када је у питању градња трга цијелу годину провели у рјешавању административних проблема, те да је рађена ревизија односно подјела пројекта у двије фазе.

Предсједник Скупштине Ратко Стијеповић је истакао да се увијек у процесу расписивања тендера јаве нажалост одређени проблеми, те да се на то не може утицати.
Крстовић је имао и зајерку што парцела за градњу Зелене пијаце износи преко 4.000 квадрата, те да плац виједи пола милиона еура.

– Објекат Зелене пијаце планиран је на око 1.300 квадрата. Планским документом предвиђено је да се гради објекат приземље и спрат, а ово ће бити приземни објекат. Ми ћемо мање пара да уложимо у објекат него што је вриједност парцеле, што је економски нерационално – навео је Крстовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:01