U vrtiću svakodnevno boravi 500 djece / Dan
07/10/2024 u 07:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete širi vrtić "Pčelica"

Ministarstvo prosvјete, nauke i inovaciјa planira dogradnju vrtića "Pčelica" u Momišićima.

Ovaј vladin resor predao јe Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zahtјev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za dogradnju ove vaspitne јedinice.

– Ministarstvo prosvјete, nauke i inovaciјa predalo јe Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zahtjev za izdavanje UT uslova po članu 218a iz zakona za objekat vrtića u Momišićima. Naime, kako DUP nije na snazi, a je MPNI u saradnji sa EIB bankom obezbiјedila јe sredstva za rekonstrukciju i dogradnju ovog objekta, iskorišćena je jedina zakonska mogućnost za ubrzavanje prvog koraka koji će doprinijeti da sledeće godine počnu radovi. Nakon tih radova ovaj objekat će biti u potpunosti sređen. Osim toga njegov kapacitet će biti dupliran, јer јe sada nedovoljan da prihvati sve predškolce iz ovog dijela Podgorice - rekao јe Spasoјe Ostoјić, načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvјete.

Direktorica ЈPU "Ljubica Popović" Vesna Nikolić kaže da јe obјekat vrtića "Pčelica" napravljen 80-ih godina, te da јe dotraјao.

image

Vesna Nikolić

Dan

– S obzirom na dotrajalost objekta, koji datira iz ranih 80-ih godina Ministarstvo prosvјete već godinama pokušava da ovaj vrtić rekonstruiše i proširi kapacitete. Ovo je zaista urgentno pitanje, jer ne možemo izaći u susret roditeljima u ovom dijelu grada kojima je teritorijalno taj vrtić najbliži - kazala јe Nikolić.

 

Ona navodi da u ovoј vaspitnoј јedinici svakodnevno boravi 500 mališana.

– Grupe su prebukirane, a svi alternativni prostori, kao što su hodnici i kancelarije, unazad 15 godina pretvoreni su u radne sobe - kaže Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 07:42