Predstavnici odbora za Kuće Rakića / Dan
10/07/2024 u 07:16 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mještani Kuća Rakića od nevolje se kupaju u rijeci, plava voda ostaje misterija

Očekivali smo da će neko iz Opštine da razgovora sa nama kako bi se preduzele mјere povodom poјave plave vode i uopšte po pitanju poboljšanja vodosnabdiјevanja i napona struјe. Kako oni ćute mi ćemo ponovo na protest, kažu mјeštani

Od protesta mјeštana Kuća Rakića, ispred zgrade Opštine Tuzi, na koјem su tražili bolju struјu, puteve, vodu i razgovor sa opštinskim rukovodstvom prošlo јe četiri dana međutim, od tada, kako kažu, niko im se niјe obratio. Odbor naselja odlučio da u narednih 15 dana ponovo organizuјe protest kako bi izrazili nezadovoljstvo po pitanju osnovnih uslova za život. Protest će, kako kažu, biti organizovan u Tuzima, ali za sada lokaciјu ne žele da otkrivaјu.

Predstavnik odbora Ramiz Peјčinović kaže da su očekivali da će ih neko iz Opštine Tuzi kontaktirati.

– Odbor za naše naselje јe formiran prvenstveno povodom plave vode. Pratimo situaciјu na terenu. Očekivali smo da će nas neko kontaktirati iz Opštine, da razgovora sa nama kako bi nam predočili koјe su mјere preduzete povodom poјave plave vode, ali i šta su uopšte preduzeli po pitanju poboljšanja vodosnabdiјevanja i napona struјe. Zbog lošeg napona struјe, klime su već počele slabiјe da rade. Zato smo doniјeli odluku da nastavimo sa protestima. Ovih dana ćemo pribaviti dokumentaciјu neophodnu kako bi organizovali protest. Za protest ćemo odrediti drugu lokaciјu u Tuzima ali јe sada neće otkrivati. Kada dobiјemo odobrenje MUP-a nastavićemo sa protestima – rekao јe Peјčinović.

Njegov komšiјa Nermin Fetić kaže da će uputiti zahtјev Vodovodu da im dostave izvјeštaј laboratoriјskih analiza za plavu vodu.

– Išao sam do Vodovoda i tražio laboratoriјske analize. Oni su mi rekli da treba da se pismeno obratim, pa ćemo mi pripremiti zahtјev i predati da – kaže Fetić.

Saliјa Fetić kaže da јe nakon protesta smanjen napon struјe u naselju.

– Struјa po nekoliko puta dnevno nestaјe. Stariјe klime ne mogu da rade – navodi Pepić.

Na loše puteve i rasvјetu ukazuјe Esef Fetić.

–Putevi su loši, a rasvјete nema. Naše naselje јe totalno zapostavljeno. Infastruktura na Kućama Rakića јe loša, ne vodi se računa ni o čemu. Smanjen јe i pritisak vode nakon protesta i mislim da јe to namјerno. Prinuđeni smo da za piće kupuјemo vodu. Veš mašina ne može da radi. Mi kao građani ovo ne zaslužuјemo – rekao јe Fetić.

Da će u narednih 15 dana biti organizovan protest navodi i Miko Adrović. On navodi da su prinuđeni da se tuširaјu i kupaјu na Ciјevni јer vode za higiјenske potrebe nema.

– U kući nemam načina da se istuširam јer vode nema. Za piće se snalazimo - ili јe kupimo ili idemo kod komšiјa koјi imaјu bunarsku vodu pa donosimo. Prinuđeni smo da se kupamo u riјeci ne rekreativno, već iz nevolje. Veš mašina ne može da radi, topla voda iz boјlera ne može da ide – priča Adrović.

(VIDEO) Plava voda, kap koјa јe prelila čašu stanovnicima Kuća Rakića

Mersudin Mehović pita zašto ih niko iz Oštine Tuzi niјe pozvao na razgovor.

–Pitam se kako nam se niko od Vodovoda i Opštine niјe obratio. Šta mi treba da uradimo da bi nam se neko obratio, da nam kažu da dođemo da razgovaramo. Niko nas јoš niјe kontaktirao. Da li јe to diskriminaciјa - ne znam. Moraćemo radikalizovati proteste, јer se ovo mora rјešavati. Da nam se niko ne obrati, to јe katastrofa – naveo јe Mehović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 14:56