Мјештани указали на бројне проблеме / -Архива
19/11/2021 u 06:11 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Толоша пију воду из азбестних цијеви

Главни град има пројекат и новац за реконструкцију Которске улице, али нема договора са мјештанима, саопштио је Иван Вуковић, градоначелник

Дио Мјесне заједнице Толоши 1 има стару водоводну мрежу која је 90 процената преко приватних имања. То је нешто што у наредном периоду мора бити предмет реконструкције и уклањања, саопштио је Филип Макрид, извршни директор Водовода. Замјену дотрајалих азбестних цијеви тражили су мјештани Толоша из двије мјесне заједнице на синоћњем састанку са Иваном Вуковићем, градоначелником Подгорице.

– Овакви пројекти се морају урадити плански. Средства за ове пројекте првенствено морамо издвајати кроз капитални буџет и пројекти се морају радити кроз реконструкцију улица. Једино на тај начин ви добијате планску мрежу довољног профила. Циљ предузећа Водовод у наредном периоду јесте израда пројектне документације и заједно са Главним градом да видимо да се кроз реконструкцију улица ради мрежа већег капацитета и да се одређени сегменти мреже који су азбестцементни и иду кроз приватна имања уклањају – рекао је Макрид.

Међу онима који је тражио замјену дотрајале мреже, подсјећајући Вуковића да то обећање датира од раније је Слобо Вратница. Он је указао да у МЗ Толоши 1 није довољно урађено поручујући да им је неопходна и нова расвјета, али и чишћење Љешкопољског канала. Градоначелник Подгорице је навео да је Љешкопољски канал стари проблем до којег су довели сами грађани. Он је навео да је у питању мало већа инвестиција коју не може ријешити један градоначелник за један мандат.

Мјештанин Филип Шофранац указао је да је неопходно реконструисати Которску улицу. Он је објаснио да је његова породица заинтересована за експропријацију парцеле куда би се ширила саобраћајница, те питао градоначелника да ли се може наћи компромис за радове. Вуковић је навео да је Главни град обезбиједио и пројекат и новац за почетак радова, али да су становници у неколико наврата тјерали запослене из Дирекције за имовину и Агенције за изградњу и развој Подгорице недозвољавајући им да ограде простор. То је потврдио и Срђан Раичевић, директор Агенције. Становник Толоша Саша Срдановић указао је на лоше стање Тиватске улице.

Градоначелник је навео да је за три године мандата у мјесним заједницама Толоши 1 и 2 уложено три милиона еура. Најавио је да ће наредне седмице почети уређење површине у Вранићима на којој се годинама одлаже отпад.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:06