Пут скоро непроходан / -Архива
05/06/2021 u 16:43 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЗ Убли: Тражи од градоначелника асфалтирање пута Орахово-Корита

Овај путни правац је у веома лошем стању, коловоз је на много мјеста оштећен, а дошло је и до отварања великог броја рупа на коловоз, казали су из Мјесне заједнице Убли

Мјесна заједница Убли упутила је захтјев Ивану Вуковићу, градоначелнику Подгорице, тражећи да се средства од 200.000 еура која су још прошле године опредијељена за асфалтирање десет километара пута Орахово-Корита, усмјере за ову намјену. У допису који је упућен Вуковићу пише да је пут у лошем стању због чега је неопходно да се са асфалтирање почне одмах.

– Приликом посјете предсједника државе Мила Ђукановића договорили смо помоћ у асфалтирању око десет километара пута Орахово-Корита. Успјели смо да прогурати да се из капиталног буџета опредијли око 200.000 еура за асфалтирањ овог путног правца. Стога вас молимо да сходно својим плановима са ваше позиције помогнете у релизацији овог пројекта те усмјерите средства, како би се почело са асфалтирањем пута Орахово-Корита, ширине пет метра – пише у допису који је прослијеђен Вуковићу.

Мјесна заједница подсјетила је градоначелника да су пут проширили Фонд за развој Куча "Марко Миљанов", Војска и грађана који гравитирају овом подручју,а којих је близу хиљаду домаћинстава.

– Овај путни правац је у веома лошем стању, коловоз је на много мјеста оштећен, а дошло је и до отварања великог броја рупа на коловозу, што представља огроман проблем током саобраћања. Имајући у виду да долази љето и лијепи временски услови, а да се у то вријеме фреквенција саобраћаја на овој релацији повећава, што од људи који тамо гравитирају што и од туриста, сматрамо да је право вријеме да се асфалтирање пута почне одмах – пише у допису Мјесне заједнице Убли.

Пут од Орахова до Кучких Корита проширен је прошле године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:08