/ Паркирали машине на булевару-Архива
31/05/2021 u 09:00 h
А.Д. - М.Л.В.А.Д. - М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Булевару Вељка Влаховића на Старом аеродрому стали са радовима, а потрошили и планирана средства

Предлогом буџета Црне Горе за 2021. годину предвиђено jе 700.000 еура, што jе недовољно за несметан и континуиран рад, с обзиром на то да вриjедност до сада изведених радова премашуjе износ утврђен предлогом буџета, кажу из Агенције

Стало се са градњом Булевара Вељка Влаховића на Старом аеродрому, а када ће они бити настављени из Главног града нијесу прецизирали. На лијевој коловозној траци завршено је око 90 процената радова, односно електро и хидротехничких инсталација, ивичњака и тротоара. Како су казали из Агенције за изградњу и развој Подгорице на чијем је челу Срђан Раичевић изградња булевара почела је 26.октобра 2020. године, а рок за завршетак је 30 мjесеци. Они наводе да радове финансира Управа јавних радова.

– Уговором jе дефинисан начин плаћања, односно износ до 700.000 еура у 2020. години, преостали износ у 2021, 2022, 2023. и 2024.години у складу са средствима одобреним капиталним буџетом Црне Горе за 2021, 2022, 2023. и 2024.години. У 2020. години урађени су радови у вриjедности од 500.000 еура коjи су извођачу плаћени у марту 2021.године. Укупна вриjедност до сада изведених радова jе 950.000 еура са ПДВ-ом, од чега у овоj години 450.000 еура, од коjих jе плаћено цирка 700.000 еура. Будући да jош ниjе усвоjен Закон о буџету Црне Горе, не знамо колико ће средстава бити издвоjено за ове радове у овој години. Предлогом буџета Црне Горе за 2021.годину предвиђено jе 700.000 еура што jе недовољно за несметан и континуиран рад, с обзиром на то да вриjедност до сада изведених радова премашуjе износ утврђен предлогом буџета – кажу из Агенције.

Они наводе да је у протеклих седам мjесеци рађено искључиво на лиjевоj коловозноj траци, посматрано од Булевара Станка Радоњића ка Тушком путу.

– Будући да је ова трака изван постоjеће улице, саобраћаj се у току радова несметано одвиjао по постоjећоj улици коjа, иначе, нема тротоаре – кажу из Агенције.

Међутим, становници околних улица не мисле тако. Они истичу да им је, изградњом булевара, безбједност угрожена, те позивају надлежне да наставе радове како би они били завршени у року. Како је казао Блажо Остојић Улица Незнаних јунака је сужена, те морају бити опрезни када се укључују.

image
Блажо Остојић-Архива

– Осим тога диже се огромна прашина. Све што се почне треба да заврше, него изгледа да пара немају, па се стало. Дако неће остати овако раскопано. Сужен је наш пут, па се мора водити рачуна када се укључујемо – истиче Остојић.

Тинка Рајковић позива надлежне да наставе са радовима, али и да Улицу Незнаних јунака претворе у слијепу због безбједности.

image
Тинка Рајковић-Архива

– На све стране је градилиште и не може се проћи до кућа. Дјеца више не иду на игралиште, а кош који су имали не постоји. Пјешаци иду улицом, што је небезбједно. Трудимо се да избјегавамо булевар – истиче Рајковић.

Драгица Остојић истиче да све што је започето заврши се, па се нада да ће тако бити и са булеваром.

image
Драгица Остојић-Архива

– Бар се надамо да ће се завршити. Прашине има пуно, али проћи ће. Навикли смо ми на то – наводи Остојић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:03