Машине раде у наставку Улице браће Рибар / -Архива
03/10/2021 u 07:28 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Конику и Врелима рибничким од 33 канализацију добило 12 улица

Проциjењена вриjедност радова, односно, изградње секундарне мреже у јужном и сјеверном дијелу је око 3,3 милиона еура

Од 33 саобраћајнице на подручју Коника и Врела рибничких секундарна канализациона мрежа завршена је у 12 улица, док су радови у току у осам саобраћајница. Секундарна канализациона мрежа, дужине 18 километара, гради се у оквиру проjекта "Сакупљање и пречишћавање отпадних вода", а подијељена је у два ЛОТ-а и то сјеверни и јужни. Подручје Коника и Врела рибничких припадају јужном, односно ЛОТ-у 1.
– Радови у оквиру ЛОТ-а 1 (jуг) реализовани у проценту од 60 одсто. Изградња секундарне канализационе мреже завршена је у Улици II пролетерске далматинске бригаде, Улици X херцеговачке бригаде и на диjелу Игуманске улице, као и у Улици Марка Биљурића, Улици Врела 6 и Улици браће Рибар. Такође, завршени су радови и у Беранскоj, Улици Врела 1, Улици Врела 2, Улици Врела 3, Улици Врела 4 и Улици Врела 5. У току су радови у Улици Ћазима Лекића, Улици Анта Даковића, на диjелу улице Jелице Машковић, у Улици 2, Улици 3, Улици 5, на диjелу Улице Браће Рибар и у Улици Марка Машановића. Упоредо са тим ствараjу се претпоставке за почетак радова у Улици Ћамила Сиjарића, на диjелу Улице Хусињских рудара, жртава фашизма, диjелу Приштинске и другим коjе су у оквиру ДУП-а Коник Врела рибничка и ДУП-а Коник санациони план обухваћене програмским задатком – саопштили су из предузећа Водовод и канализација.

Градња секундарне канализационе мреже почела је средином маја прошле године, а предузеће је планирано да све радове заврши у року од 15 до 18 мјесеци. За градњу секунарне канализационе мреже била је изабрана фирма Тошковић.

–У сазнању сте да jе раскинут уговор са компаниjом Тошковић, што jе условило кашњење радова. Уjедно jе и потписан анекс уговора са компаниjом Технопут, по коме jе планирано да радови буду завршени краjем текуће године. Сва одговорност за евентуално пробиjање рокова без адекватног и рационалног образложења иде на терет извођача радова, према коме ће бити примиjењене казнене клаузуле из уговора – саопштено је из Водовода.

Из предузећа наводе да је изградња секундарне мреже у оквиру ЛОТ-а 2 у потпуности завршена. Проциjењена вриjедност радова, односно изградње секундарне мреже у јужном и сјеверном дијелу, је око 3,3 милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:03