Шеталиште добило закрпе / -Архива
13/12/2021 u 16:15 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) На шеталишту уз Морачу бетониране "флеке": Праве нагибе и одводе за локве

Приводи се крају изградња и провjера одвода и пада атмосферских вода, саопштили су из Службе главног градског архитекте

Шеталиште уз Морачу, од Саставака до плаже Лабуд, однедавно је поново затворено и грађани га не могу користити док се оно у потпуности не заврши. Капија из правца Његошевог парка је закључана, а на шеталишту су у току радови. Стазу граду поклања фирма Бемакс и требало је да заврше до краја јануара међутим, из Главног града су најавили да ће то бити до празника Подгорице. Онда су кренуле кише и поквариле идиличну слику. На више мјеста скупљала се вода, локве су доминирале, а вода је текла и степеништем. Радници су се вратили па су изрезане коцке и напуњене бетоном, тако да ново шеталиште сада има "флеке" гдје се до сада скупљала вода. Све те радове надзире Агенција за изградњу и развој Подгорице.

– Радови на изградњи шеталишта уз Морачу су у току. Приводи се крају изградња и провjера одвода и пада атмосферских вода. Као што jе претходно наведено, радове изводи компаниjа Бемакс и они су донациjа те компаниjе. Како су проjектном документациjом предвиђени радови одвођења атмосферских вода, ниjе било потребе за израдом додатне документациjе. Радови се одвиjаjу под надзором Агенциjе за изградњу и развоj Подгорице – саопштили су из Службе главног градског архитекте којом руководи Филип Алексић.

Шеталиште уз Морачу гради се у оквиру реконструкције Његошевог парка. Неспорно је лијепо, али да би такво било и по киши стручњаци су указали на то да стаза мора да има нагиб ка Морачи да се вода не би скупљала, односно да се гради по принципу тротоара.

На сајту Бемакса назначено је да су земљани радови, који подразумијевају ископ од 1.371 кубик у цјелости завршени, а завршено је 95 одсто насипа од 447 кубика и исто толико процената бетонских радова површине 791 кубик. На сајту је истакнуто и да је вриједност уговорених радова 250.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:48