Vasilije Čarapić / -M.VUJISIć
20/03/2024 u 18:16 h
A.D.- M.L.V.A.D.- M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Završen sastanak konstituenata vlasti, Čarapić poručio: Nastavljamo pregovore

Sastanak konstituenata lokalne vlasti u Skupštini Glavnog grada sazvan je na zahtjev pet odbronika koji su napustili Pokret Evropa sad

Završen je sastanak konstituenata vlasti u Podgorici - Pokreta Evropa sad, nekadašnjeg Demokratskog fronta, Demokrata i Pokreta URA. Sastanak je sazvan na zahtjev pet odbornika koji su istupili iz PES-a. Većina pregovarača, nakon sastanka, nije željela da daje izjave za medije iz poruku da je takav dogovor. Jedino što su prokomentarisali je da "nema krize vlasti u Podgorici". 

 

Pred novinarima je stao Vasilije Čarapić, šef kluba odbornika PES-a. On je naveo da se pregovori nastavljaju. Objasnio je i oko čega se vode pregovori. 

– Imamo novi klub unutar parlamentarne većine i to je realnost, oko te realnosti treba da postignemo dogovor za nastavak rada. Nastavićemo pregovore. Ne mogu da otkrijem tuđe karte, sjutra ćemo imati sjednicu Skupštine Glavnog grada i nakon toga ćete imati više detalja – rekao je Čarapić. 

Na pitanje novinara da li su bivši odbornici PES-a tražili funkcije koje su pripale ovoj partiji po koalicionom sporazumu, Čarapić je ponovio da se pregovori nastavljaju i "da ne može da uđe u detalje". On je, odgovarajući na pitanje "Dana" da li će sjutra biti održana sjednica Skupštine Glavnog grada, rekao da će odbornici PES-a prisustvovati plenumu. 

 

– Većina odbornika će, koliko sam upoznat, prisustvovati sjednici. Što se tiče samog prisustva na sjednici ja ne mogu da određujem ko će doći, a ko neće doći, bilo iz vlasti ili opozicije. Mogu samo da garantujem da će odbornici PES-a prisustvovati sjednici – rekao je Čarapić.   

Iz zgrade Skupštine Glavnog grada izašao je Filip Ivanović, funckioner PES-a. 

–Nisam učestvovao u ničemu što vas interesuje. Hvala vam – prokomentarisao je Ivanović.   

Sastanku su prisustvovali Jelena Borovinić Bojović, predsjednica gradskog parlamenta, Luka Rakčević, funkcioner URA, Branka Bošnjak, funkcioner PZP-a, Vladimir Čađenović, funkcioner Demokrata, Stefan Vešović, ispred Prave Crne Gore, Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore, Vladimir Bulatović, funkcioner DNP-a, Koča Đurišić, funkcioner Nove srpske demokratije, Dragutin Vučinić, jedan od odbornika koji je napustio PES i najavio osnivanje posebnog kluba odbornika.  

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:21