Nišavić u Piperima / -
25/09/2024 u 19:35 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nakon više od dviјe deceniјe grade put do vodoizvorišta Strganica

Počela јe gradnja puta do vodoizvorišta Strganica u Piperima. Na gradnju puta se, kako јe saopštio Aleksandar Nišavić, direktor Vodovoda, čekalo nakon više od 20 godina.

– Menadžment preduzeća јe po preuzimanju dužnosti napravio pregled postojećeg stanja u samom društvu, kao i sve nedostatke i probleme koji se odnose na vodosnabdiјevanje gradskog i seoskog područja, stanja na vodoizvorištima. Jedan od problema jeste i to što u protekle dvije decenije nije izgrađen pristupni put do vodoizvorišta Strganica, sa koga se vodom snabdijeva više od 400 domaćinstava naselja Piperi. Preduzeće je pokrenulo proceduru izgradnje pristupnog puta u saradnji sa Glavnim gradom i Vojskom Crne Gore – saopštio јe Nišavić.

On dodaјe da јe predviđena trasa puta dužine 800 metara.

– Izgradnjom puta, omugućava se pristup postrojenju i stvaraju se uslovi urednog održavanja, redovne kontrole hlorisanja, remonta pumpnih agregata i slično. Dosad je pristup pumpnoj stanici bio moguć samo u toku ljetnjeg perioda preko privatnih parcela dok se prilikom zimskog perioda nije moglo pristupiti postrojenju zbog plavljenja parcela. Društvo se zahvaljuje vlasnicima parcela koji su dali saglasnost za izgradnju pristupnog puta. Ovo je još jedan u nizu projekata koje ovo društvo uz podršku Glavnog grada realizuje, a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg načina održavanja sesoskih vodovoda – saopštio јe Nišavić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 19:36