/ -
06/03/2022 u 14:28 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спор око трафостанице испод Љубовића, купци станова питају: Зар и ми немамо право на струју

Двадесетак грађана који су купили станове у стамбеној згради коју је градила фирма Градња промет у насељу испод Љубовића позвали су јуче надлежне да саграде трафостаницу и обезбиједе им прикључак на електромрежу.

Зграда је, како је саопштио Александар Шутовић, један од грађана који је купио стан у овом објекту, завршена прије пола година али још није прикључена на електромрежу јер комшије из другог објекта противе да се сагради трафостаница.

– Приjе више од пола године завршени су сви радови, а једини преостали услов за усељење у зграду од тада је прикључење на електромрежу. Краjњи рок за усељење jе био 31. децембар прошле године. Као купци тих станова налазимо се у незавидноj позициjи jер многи од нас су купили станове путем кредита и уз мjесечне рате за кредит плаћамо и кириjе као подстанари. Од инвеститора, са коjим имамо склопљене купопродаjне уговоре, обавиjештени смо да ЦЕДИС (чиjа jе обавеза да прикључи обjекат на електромрежу) има проблема око изградње трафостанице, jер станари зграде поред коjе ће се налазити трафостаница опструираjу њену изградњу – навео је Шутовић.

Из фирме Градњапромет, која је инвеститор објекта, позивају надлежне институције да у најкраћем року омогуће да се трафостаница изгради како би зграда могла бити усељена.

– Ми као и сви наши купци трпимо велику штету, а при томе немамо могућност, нити механизме да на било који начин утичемо на баговоремено, ефикасно и професионално поступање свих институција система са државног и локалног нивоа. Захтијевамо од свих надлежних институција које су по природи посла директно укључене за грађење трафостанице, а то је у овом случају ЦЕДИС и Управа полиције, која је надлежна да пружи помоћ, да у најкраћем року одговорно приступе послу, како би се изградила трафостаница. Овакав захтјев постављамо превасходно због наших купаца односно будућих станара овог објекта који су оптерећени отплатама стамбених кредита и трошком закупа, а којима се пролонгирањем рјешавања овог проблема директно угрожава егзистенција – наводе из Градње промета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:09