/ Фото: Дан
05/12/2021 u 07:16 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови мобилијар на аутобуским стајалиштима: Лимене клупе кратке

Када буде падала киша и дувао вјетар путници ће бити незаштићени, кажу суграђани

За нова аутобуска стајалишта Главни град Подгорица је буџетом за ову годину опредијелио 100.000 еура. Од тог износа 70.000 еура даће, како су из Секретаријата за саобраћај казали за постављање девет нових стајалишта, а ЛЕД-дисплеjи коштаће 20.000.

Ново стајалиште постављено је за сада у Улици Станка Драгојевића, а грађани нијесу посебно задовољни, како ни њиховим изгледом, тако ни функционалношћу.

Истичу да се више пажње посветило естетици, да су стајалиште и клупа мали, да би трбало да буде пространије. Имају конкретну замјерку и на избор материјала. Тако је клупа лимена,па није погодна за коришћење ни зими ни љети.

Суграђанин Eрмин Османовић наводи да стајалиште није функционално.

– Када падне мало јача киша са вјетром не може да вас заштити. Само се радило на естетици, а није се гледало да ли је то функционалано. Не знам како ће бити љети стати испод овог стајалишта – казао је Османовић.

Мирјана Радоњић с друге стране сматра да је ново аутобуско стајалиште мало.

image

Радоњић

Фото: Дан

– Мислим да је ово стајалиште мало, те да би требало да буде мало веће. Поред тога, сматрам да је требало да се постави ред вожње на њима. Надам се да ће када се лед дисплеј на стајалишту постави опстати, да га неће сломити. Можда би се постављањем дисплеја и превозници обавезали да испоштују ред вожње – истакла је Радоњић.

Новим изгледом стајалишта није задовољан ни Мирсад Керовић.

image

Керовић

Фото: Дан

– Мислим да ово стајалиште није направљено од адекватног материјала, како би се заштитило од унишења. Није требало клупу од лима поставити, она је током зиме хладна, а љети ће да се угрије. При том је она кратка, требало је да се постави дрвена клупа. Када буде падала киша и дувао вјетар, људи ће бити незаштићени. Дјелује лијепо, али за неко друго поднебље и за неки цивилизованији народ. Сматрам да лед дисплеје треба поставити, ако ће функционисати ред вожње, али са овако дотрајалим аутобусима то није могуће – поручио је Керовић.

Из Секретаријата за саобраћај су истакли да ће у наредном периоду бити уграђено још осам нових аутобуских стајалишта.

– Аутобуска стајалишта биће постављена у улицама Брацана Брацановића, V пролетерске бригаде, Ивана Милутиновића, Бриjегу Ћуковића, тргу Божане Вучинић, Булевару Светог Петра Цетињског, Булевару Михаила Лалића, као и на Булевару Ивана Црноjевића. Приликом избора материjала водило се рачуна о естетици, али и о стандардима коjи се примjењуjу у свим градовима свиjета – навели су из Секретаријата.

Они су истакли да је Град препознао потребу унапређења пратеће инфраструктуре, те да је поред нових стајалишта поправљена опрема на пет аутобуских стаjалишта, те да она сада могу задовољити потребе корисника линиjског превоза путника.

– За поправку опреме на пет стаjалишта коjа су била у бољем стању и гдjе jе ова врста интервенциjе дала жељене резултате утрошено је 10.000 еура. Обнову опреме на аутобуским стаjалиштима обавћемо у континуитету – казали су они.

Из Секретаријата су истакли да је нажалост, опрема на аутобуским стаjалиштима врло често предмет девастациjе и вандализма неодговорних поjединаца.

– Вjеруjемо да ће суграђани препознати важност ових активности и чувати заjедничку имовину – поручили су из Секретаријата за саобраћај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:45