Odbornici Bloka 11 / ODBORNICI BLOKA 11-ODBORNICI BLOKA 11
26/04/2024 u 14:57 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbornici "Bloka 11": Ne dovodimo u pitanje trenutna kadrovska rješenja

Poručili smo da moraju biti smijenjeni svi kadrovi ukoliko ne rade u skladu sa zakonom ili zloupotrebljavaju službeni položa i insistirali da se mora poboljšati transparentnost rada lokalne uprave i ubrzati realizacija predizbornih obećanja, navode odbornici "Bloka 11"

Potpisnici memoranduma o zajedničkom djelovanju, odbornici Građanskog pokreta URA, Pokreta za promjene i Pokreta za Podgoricu odnosno "Bloka 11" sastali su se sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada Jelenom Borovinić Bojović.

– Na sastanku smo naglasili da "Blok 11" ne ruši koalicioni sporazum vladajuće većine, već naprotiv, da insistira da se taj dokument mora doslovno poštovati i korektno primjenjivati. Takođe smo istakli da ne dovodimo u pitanje trenutna kadrovska rješenja. Naravno da smo poručili da moraju biti smijenjeni svi kadrovi ukoliko ne rade u skladu sa zakonom ili zloupotrebljavaju službeni položaj. Insistirali smo da se mora poboljšati transparentnost rada lokalne uprave i ubrzati realizacija predizbornih obećanja. Predočili smo predsjednici lokalnog parlamenta da će "Blok 11" gradonačelnici Oliveri Injac uputiti jedanaest konkretnih inicijativa, koje se hitno moraju realizovati - saopštili su odbornici "Bloka 11" je nakon sastanka.

"Blok 11" je, kako su naveli, i na ovom sastanku istakao da očekuje da se što prije uvaži nova politička realnost, odnosno da se omogući adekvatna participacija Pokreta za Podgoricu, kako u skupštinskim radnim tijelima, tako i u izvršnoj vlasti.

–To je preduslov da na adekvatan način preuzmu odgovornost za realizaciju predizbornih obećanja, nekada zajedničke stranke PES - navode odbornici "Bloka 11".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:58