Руководство Општине Голубовци / -Архива
15/09/2021 u 12:23 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборници опозиције у СО Голубовци траже контролу израде Студије оправданости територијалне промјене Зете

Они из садашње админстрациjе Општине Голубовци коjи су своjим чињењем или нечињењем у спровођењу процедура направили грешку, требаjу да одговараjу и буду кажњени и да укажу на налогодавце, каже Којичић

Одборници опозиције у Скупштини општине Голубовци који су чланови Комисије за контролу израде студије оправданости територијалне промјене покренуће питање одговорности админстрациjе Општине због сумњи у регуларност избора фирме којој је повјерен посао израде елабората. Општина је за израду елебората одабрала заједничку понуду чији је носилац проф.др Никола Миловић. Због сумњи да се фаворизовао понуђач тужбу Управном суду предала је фирма Financial and management consulting.

Александар Којичић, (ДФ) каже да Зета по свим реалним параметрима и богатим ресурсима може и хоће бити независна и одржива Општина.

– Мене, а вjеруjем и већину грађана Зете, нико, ништа и никада не може убиjедити да не треба да имамо независну општину Зету. Зета заслужуjе самосталност историjом, позициjом, природом, ресурсима. Не интересуjу ме никакве закулисне радње, комбинациjе, интереси, било тренутне вулканизерске власти на локалном и градском нивоу, или било кога другог ко се противи независноj општини Зета. Они из садашње админстрациjе Општине Голубовци коjи су своjим чињењем или нечињењем у спровођењу процедура направили грешку, требаjу да одговараjу и буду кажњени и да укажу на налогодавце. Сигурно неки чиновник то ниjе радио из своjе главе и на своjу руку. Што се тиче изjава господина коjи jе био у управљачким структурама Еластика, Радоjа Дакића и Дуванског комбината коjи негативно говори о самосталности Зете, уопште ниjе могуће коментарисати, сем са огромном дозом презира – каже Којичић.
Лука Крстовић (Демократе) ниjе присуствовао jедином састанку комисије из здравствених разлога.

– За нас је било коjа студиjа коjа не третира комплетну териториjу Зете непотпуна и не може приказати валидну и вjеродостоjну слику. У односу на нови моменат постоjања тужбе против Општине Голубовци исказуjемо висок ниво забринутости. То jе због тога што наjзначаjниjи посао за општину бива обавиjен велом сумње да иза свега стоjи нечиjа зла намjера. Ова тужба ће бити на дневном реду наредног састанка. Самосталност Зете ниjе тривиjална ствар већ озбиљан процес и свако од учесника мора показати наjвиши степен одговорности за посао коjи предузима – сматра Крстовић.

Предсједник комисије Ратко Стијеповић са тужбом је упознат из медија. Он каже да су одлуком о формирању комисије одређене ингеренције, те да рокови нијесу пробијени. Тања Стајовић, предсјендица општине каже да је уговор о изради студије закључени 20. јула којим је дефинисано да се извршилац обавезуjе да ће Нацрт студиjе бити израђен у року од 60 календарских дана од дана закључења уговора.

– Рок за израду финалне верзиjе студиjе је 90 календарских дана од дана закључења уговора – каже Стајовић.

Предраг Анђушић (ДПС) каже да обавеза комисије није избор фирме која ће радити студију, већ да прате рад израде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:41