Вуковић раније обилазио Зету / -ФБ: Општина Голубовци
21/12/2021 u 07:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Одборници СО Голубовци нису позвани на свечаност поводом 19. децембра: Дупли глас довешће градоначелника у Зету

Вуковић зна да имамо двоструки глас па ће покушати да приволи Зећане на своју страну не би ли добио који глас. Дакле, кампања ће га довести у Зету, каже Веско Рашовић

Сјети се Иван Вуковић, градоначелник Подгорице, Зете кад треба неку корист да извуче од ње, кад се помене отпад па гдје друго него код нас, али када се прославља 19. децембар или је нека друга свечаност у питању, тада зафали позивница за Зећане, каже Лидија Трипуновић, одборница Демократа у СО Голубовци. Она истиче да нијесу задовољни односом Главнoг града према Зећанима, истичући да није баш да су Зета и Подгорица синоними као што каже градоначелник.

– Често су људима пуна уста Зете. Воле да се хвале и да се похвале како су дочекани када се нађу на нашоj териториjи. Териториjи коjа би могла да храни циjелу Црну Гору, да нема поjединаца коjима jе циљ да jе оjаде и опустоше. Тако jе и са градоначелником Подгорице Иваном Вуковићем. Сjети се он Зете пред изборе. Сjети се Зете када треба извући неку корист из ње, а наjвише воли да jе се сjети са еколошке стране. Чим се помене отпад, гдjе друго га смjестити него у Зети. Али када се прославља 19. децембар или било коjа сличана свечаност, тада зафали позивница за Зећане. Тих дана по њему Зета ниjе у склопу Подгорице – каже Трипуновић.

Она сматра да је Вуковић маћехински однос показао више пута.

– Тако нам многе ствари стоjе нериjешене. Магистрални пут Голубовци-Матагужи се годинама налази у буџету и све ми се чини да иде опциjа копи-пејст, а ми смо стигли негдjе до пола- два километра. Годину дана се ништа не ради, а таj пут jе и у буџету за ову годину био jедан од првих инвестициjа. Биће тако и у следећоj, на папиру. Оно што нам сигурно не фали jе папир. Он трпи све. Ту стану све лиjепе риjечи и сви планови. И ту нажалост и остану. Припремамо се и за самосталну општину, а шта ћемо са разграничењем Зете и Тузи? Вjероватно ниjе имао времена Вуковић да нас посjети, jер jе преорао све подгоричке улице да их нашминка за изборе и проба убрати коjи глас – истиче Трипуновић.

Одборник ДНП-а у СО Голубовци Веско Рашовић каже да се Општина Голубовци не може похвалити односом који Главни град има према њој. Он наводи да је Зета потпуно запостављена од стране Подгорице, али да су градоначелнику Ивану Вуковићу на првом мјесту само када треба да се од њих отима.

– Главни град се према Зети понаша као према некој колонији, као да смо нека шпанска или британска колонија. Никаква помоћ, никаква сарадња осим кад су у питању личне промоције градоначелника и челника Општине Голубовци. Него више нема ко ни да их прати на тим промоцијама.Наједноставније гдје се може видјети колико они нас доживљавају као синоним је то да одборнике СО Голубовци нијесу ни позвали на свечану сједницу поводом 19. децембра. Никада, ни за једну свечаност нам позивницу нијесу послали. И ту нас чак заобилазе – наводи Рашовић.

Рашовић каже да ће Вуковић покушати пред изборе да обећаним пројектима приволи Зећане, али да му то неће поћи за руком.

–Он зна да имамо двоструки глас, јер нећемо бити самостални до избора, па ће покушати да приволи Зећане не би ли добио који глас. Управо дупли глас ће Вуковића довести у Зету да обећа што неће испунити – каже Рашовић.

За Рашовића је несхватљиво то што никога не занима разграничење са Општином Тузи и што се не зна ништа са Кућама Ракића и Матагужима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:32