Čišćenej Gorice / - USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
17/09/2024 u 09:26 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Opožarena stabla i biljni otpad na Gorici biće uklonjeni u skladu sa svim ekološkim standardima

Menadžer Glavnog grada Luka Đukanović, direktorica Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice Jasna Gajević i direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić, sa saradnicima, obišli su juče lokacije na brdu Gorica koje su pogođene nedavnim požarom.

Cilj obilaska bio je sagledavanje trenutnog stanja i planiranje aktivnosti za bezbjedno i pravilno uklanjanje opožarenih stabala i biljnog otpada.

Osušena i opožarena stabla predstavljaju potencijalnu opasnost, naročito usljed jakih vjetrova, što može ugroziti bezbjednost posjetilaca. Pored toga, uklanjanje opožarenih stabala je neophodno kako bi se omogućilo obnavljanje ekosistema, te pripremio teren za buduću revitalizaciju i pošumljavanje.

(VIDEO) Lokalizovan požar na Gorici

Takođe, istaknuta je potreba za jačanjem postojećeg protivpožarnog sistema, kako bi se povećala otpornost na buduće incidente ovog tipa. Planirane aktivnosti biće sprovedene u skladu sa najvišim ekološkim standardima, a javnost će blagovremeno biti obaviještena o daljim koracima. Pozivamo sve građane da daju svoj doprinos realizaciji ovih akcija i doprinesu očuvanju i obnovi prirode na Gorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 10:00