Вуковић и Стајовић са једног од ранијих обилазака / -Архива
14/12/2021 u 11:45 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Опозиција критикује градоначелника: Вуковић избјегава да чује Зећане

Нас у Зети не треба да интересуjе политички и радни распоред представника нечега што ће скоро бити сусjедна општина, а посебно не одлазеће гарнитуре коjа тренутно управља Подгорицом, каже Александар Којичић

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић већ мјесец и по дана са замјеницима, директорима и секретарима разговара са становницима мјесних заједница у Главном граду како би евидентирали њихове захтјеве за чије рјешавање би се могла наћи средства у буџету за наредну годину. Међутим, разговора са становницима Зете није било, а нешто слично није организовала ни Општина у оквиру Главног града - Голубовци.

Општина Голубовци урадила је буџет који ће данас представити на централној јавној расправи. Како ће распоредити четири милиона еура нијесу консултовали грађане. Тако су се грађани Зете нашли "између двије ватре" те их нико не пита шта би и како вољели да се ради у њиховим насељима.

Да ли постоји договор између Општине Голубовци и Главног града да градоначелник посјети и Зету питали смо Тању Стајовић, предсједницу Општине. Међутим, конкретан одговор нијесмо добили, тако да се не зна да ли се грађани могу надати том састанку.

– Управа Општине у оквиру Главног града – Голубовци, осим што jе увиjек на услузи свим своjим грађанима, настоjи да повећа њихово учешће у процесу доношења одлука од општег интереса. Имамо у плану организовање састанака са грађанима, о чему ћете бити благовремено обавиjештени – казали су из пи ар службе Општине.

Из Главног града казали су да је током ове године градоначелник више пута посjетио Зету.

– Имао је интензивну комуникациjу са предсjедницом Општине у оквиру Главног града Голубовци у сусрет усваjању буџета за наредну годину, док руководство само бира начин на коjи ће прикупити сугестиjе суграђана коjе се тичу будућих активности и планова за даљи развоj Општине у оквиру
Главног града-Голубовци – наводе из Главног града.

Одборници опозиције у Скупштини општине Голубовци истичу да нијесу очекували да Вуковић организује састанке са мјештанима насеља у Зети.

Одборник ПзП-а СО Голубовци Александар Којичић каже да недоласком и необиласком Зете гласно говоре о себи, не о Зећанима.

– Нас у Зети не треба да интересуjе политички и радни распоред представника нечега што ће скоро бити сусjедна општина, а посебно не одлазеће гарнитуре коjа тренутно управља Подгорицом. Може се jедино разговарати о комшијским/заjедничким интересима, тамо гдjе они постоjе– каже Којичић.

Рашовић: Не желе да чују глас народа

Веско Рашовић наводи да је управа Општине Голубовци требало да се договори са грађанима шта су то приоритети, па да тек онда пројектују буџет.

– Ни њима очигледно такви састанци не одговарају. Челници ДПС-а Зете гледају да се са што мање народа сусријећу и да све заврши њих неколико. Данас је јавна расправа о буџету, који је катастрофалан, организована у малој сали. Морали су и они чути шта нам то фали, али не желе. Чули би да народу треба водовод, капела у Српској, путеви, расвјета... То им не одговара – истиче Рашовић.

Веско Рашовић, одборник ДНП-а у СО Голубовци, каже да Вуковић нема што у Зету да долази.

– Кад би могао искључио би нас потпуно из свега. Он нема разлога да дође у Зету. Ништа се код нас урадило није, нити ће, тако да нема што да долази да састанчи са народом. Пут у Матагужима и капела граде се годинама, као и водовод. Тако да нема што у Зету да тражи, нити да долази да разговарамо о пројектима. Свјестан је Вуковић да нема шта да понуди Зети. Све су то испричане приче. Што год су обећавали, ништа испунили нијесу, зато и не долази – наводи Рашовић.

Рашовић каже да је Вуковићу циљ да Зети отежа пут самосталности.

– Вуковић очигледно није задовољан како је Зета гласала и настоји да нам отежа пут у самосталност. Издаје нашу земљу на десет, 20 и више година, само да би нам било теже. Сада највреднију имовину не можемо користити, јер је он дао у закуп за узгајање смиља на 30 година. Све смишљено ради против Зете. И што би долазио да разговара са грађанима? Да им обећава пројекте које неће испунити. Нема потребе за тим. Само нека погледају спортски центар у Беглацима и свима је све јасно. Сва средства која приходује из Зете улаже у Подгорицу – истакао је Рашовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:07