/ -OPšTINA ZETA
30/08/2024 u 15:15 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Opština Zeta: Subvencionisaće boravak djece u vrtićima

Opština Zeta će od јanuara naredne godine subvencionisati sa 50 procenata boravak dјece u vrtićima

To јe dogovoreno tokom posјete predsјednika Opštine Mihaila Asanovića vrtiću "Zvjezdani vrt".

– Nakon posjete rukovodstva Opštine Zeta na čelu sa predsjednikom Opštine Zeta Mihailom Asanovićem, dogovoreno je da od januara 2025. godine Opština subvencionše naše najmlađe sugrađane koji borave u vrtiću na teritoriji zetske opštine. To znači da će cijena vrtića i jaslica na teritoriji Opštine Zeta biti u pola manja, jer će 50 odsto plaćati Opština, a 50 odsto roditelji. Ova podsticajna mjera je u korist svih Zećana i roditelja koji u vremenu inflacije i skoka cijena imaju prevelikih troškova za spremanje djece za odlazak u vrtić i školu. Ovo je potvrda da Opština Zeta radi u interesu svih žitelja zetske opštine i da imamo sluha na zahtjeve roditelja koji se tiču naših najmlađih sugrađana - saopštili su iz Opštine Zeta.

Oni su naveli da će Opština nastaviti da pomaže predškolske ustanove, da subvencioniše i olakšava sve ono sa čime se roditelji susreću kao problemima u vrijeme visokih cijena i inflacije.

Iz Opštine ističu da su u vrtiću "Zvјezdani vrt" predsјedniku Asanoviću kazali da je prisutan trend rasta novoupisane djece.

– Ta vaspitna јedinica danas broјi preko 500 mališana, a sa ostalim vaspitnim јedinicama preko 600 na teritoriji Zete. S tim u vezi, Opština Zeta je adaptirala i finansirala prilagođavanje dodatne dvije prostorije u sklopu vrtića u Golubovcima kako bi našim mališanima obezbijedili bezbjedan, komforan i boravak u skladu sa procedurama i normativima predškolskih ustanova - kazali su iz Opštine Zeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 16:44