12/10/2023 u 14:24 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Orjenska ulica zatrpana smećem, park šuma zarasla u travu

Stanovnici Murtovine ukazuju na to da osim što kubure sa javnom higijenom, problem je i neodržavanje Park šume Zlatica koja dugo nije košena, a tuda djeca prolaze do škole

U naselju Murtovina, duž Orjenske ulice, ali i preko puta OŠ "Dr Dragiša Ivanović", smeće koje ostavljaju građani pored kontejnera niko danima nije uklanjao, javlja čitalac našeg portala uz priložene fotografije. Neprijatan miris širi se naseljem, a pored posuda istovarene su kese sa smećem, automobilske gume, biljni otpad, šut, namještaj...

image
-

Kako tvrdi naš čitalac, već danima je ista slika, a deponije duž glavne ulice su sve veće.

– Na svakom koraku je deponija. Razbacano je smeće koje razvlače napuštene životinje svuda po naselju. Danima je ovako. Pored ovih deponija su čak i autobuska stajališta, koja nijesu obilježena, te se prevoz čeka pored smeća. U blizini je i škola. Treba voditi računa o zdravlju djece. Čistoća ne reaguje. Pozivamo ih da što prije dođu i očiste ovaj prostor, jer nam prijeti zaraza - rekao je čitalac.

image
-

On ističe da ovaj problem u Orjenskoj ulici traje godinama, a prema njegovim saznanjima niko to nije pokušao da riješi.

On navodi da javna higijena Murtovine samo jedan od problema sa kojim kubure mještani ovog naselja.

image
-

– Potpuno je zapušten prvi dio parka. Trava nije pokošena ko zna od kada. Taj dio parka koriste i djeca na putu do škole, a tu je i poligon. Moralo bi i Zelenilo da reaguje jer je situacija katastrofalna. Uređuju drugi dio Park šume Zlatica, a na ovaj se niko ne okreće - kaže čitalac.

Iz Čistoće saopštili su da shodno utvrđenoj tehničko - operativnoj dinamici i rasporedu, ekipe će u naredna dva dana, uz angažovanje mehanizacije očistiti nelegalno odložen otpad pored kontejnera.

– Pojava nepropisnog odlaganja otpada pored kontejnera i na javne površine, problem je koji prati rad ovog privrednog društva godinama unazad. Koliko je ovaj problem izražen možda najbolje potvrđuje podatak da se dnevno sa prostora grada ukloni oko 100 tona nelegalno odloženog otpada oko kontejnera (kabasti, biljni, građevinski otpad...). Podsjećamo da se na prostoru grada nalazi šest reciklažnih dvorišta na kojima su obezbijeđeni prostori za besplatno odlaganje pojedinih vrsta otpada koje građani stvaraju u svojim domaćinstvima, a koje su nažalost na ovoj lokaciji, u ulici u kojoj se nalazi reciklažno dvorište, od strane pojedinaca, ipak odložene pored kontejnera - navode iz Čistoće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:07