Извели и химну школе / -м.л.в
07/12/2021 u 11:37 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Октоих" прославила Дан школе: Три деценије посвећеног рада

Ученици су са наставницима припремили културно-забавни програм под слоганом "Имамо нешто да кажемо"

Основна школа „Октоих” прославила је тридесети рођендан.Ученици су са наставницима припремили културно-забавни програм под слоганом "Имамо нешто да кажемо"Тања Савовић, в.д. директорица казала је да школу похађа 1.778 ученика, а посебно се поносе ученицима који су на такмичењима освојили запажене резултате. У питању су Есма Омерагић, Матеј Средановић, Моника Чампар, Јован Брајовић, Александар Рнковић, Драго Мишуровић, Ксенија Кумбуровић, Матеј Средановић, Јован Прашћевић, Маша Божовић, Дамир Капетановић, Валентина Јечменица, Марија Рончевић, Ксенија Вујовић, Касија Божовић, Нађа Вукчевић, Сава Обрадовић и Александар Рнковић.

Савовић је истакла да су ове године у први разред уписали 10 одјељења, јер за више немају просторних капацитета.

– Упутили смо молбу министарству за надоградњу школе и надамо се да ће нам изаћи у сусрет. Трудимо се да радом и резултатима које постижу ученици и наставници из године у годину, подижемо углед школе како у граду тако и у држави – наводи Савовић.

У протеклих 30 година основно образовање у овој школи стекло је 3.626 ученика, а диплому "Луча" заслужило 325 ђака, казала је Савовић.

На свечаности су угостили пензионисане раднике школе, бивше директоре, представнике Савјета родитеља, школског одбора, Министарства просвјете, науке, културе и спорта, као и колеге и ученике ОШ "Махмут Лекић" из Тузи.

У школи истичу да су организовали бројне хуманитарних акција за вршњаке. Акције је водио Волонтерски клуб школе, на челу са наставницима Тамаром Дамјановић и Бојаном Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 21:37