/ -
05/02/2022 u 13:00 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oштећена фасада на зиду сале ОШ „Штампар Макарије”

Дио фасаде на зиду фискултурне сале Основнe школе "Штампар Макарије" је одлијепљен.

Како је казао в.д. директора школе Новица Гачевић, фасада је одлијепљена од зида и засад није отпала, те да је тај дио обиљежен ради безбједности. Он је истакао да ће током викенда бити санирана фасада.

– Домар ме је обавијестио да је на том дијелу одлијепљена фасада увече и одмах смо ујутро обишли школу. На том мјесту долази до гибања, то је површина од око 200 метара квадратних. То је јужна страна фискултурне сале, до Толошке шуме. Одмах сам наложио да се купи трака, да се тај дио огради и обиљежи. Такође сам бавијестио особље и учитељице да дјецу упозоре да не прилазе ближе том дијелу. Фасада стоји није отпало ништа. У том дијелу је споредни улаз који користе ученици четвртог и петог разреда – навео је Гачевић.

Он је истакао да нијесу ништа препустили случају, те да су ургентно реаговали да се то поправи.

– Тражили смо у документацији ко је и када радио фасаду. Дошли смо до података да је фасада рађена 2015. године. Контактирао сам човјека који је био надзорни орган. Дошао је и обишли смо тај дио и казао да ће он са радницима своје фирме да то санира без накнаде. Он има дјецу која иду у нашу школу и помоћи ће нам. Ми смо у обавези само да набавимо један мањи дио материјала. Он је рекао да ће током викенда стартовати са радом, јер због тога што је високо морају скеле да се постављају. Због дјеце се то не може радити радним даном. Релативно је скоро рађена фасада, али није нешто сигурно урађено како треба – закључио је Гачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 13:11