Жељко Крговић / -
27/09/2024 u 20:35 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Otvoreno pismo sindikata Glavnog grada: Politiku ostavimo političarima

Navodna podrška koju sekretarka Slađana Andušić dobija ne može sakriti ozbiljne zloupotrebe položaja, kontinuirani mobing, prijetnje i druge nepravilnosti koje su već prijavljene nadležnim institucijama i uredno dokumentovane, ocijenio je Željko Krgović, predsjednik Sindikale organizacije Glavnog grada.

Krgović navodi da Sindikalna organizacija Glavnog grada najoštrije osuđuje kontinuirane direktne napade na osnovna prava radnika i slobodno sindikalno organizovanje. Poručuje da se glas radnika nikada neće ugasiti. 

– Radnička prava i njihovi zastupnici neće biti eliminisani ni prijetnjama, ni manipulacijama, jer radnici Glavnog grada zaslužuju poštovanje, a ne zastrašivanje i formiranje „uspavanih sindikata“ koji će služiti interesima nekolicine, a ne onima koji svakodnevno stvaraju i rade. Saopštenjem koje dolazi od čelnika Glavnog grada se očigledno  pokušava skrenuti pažnja sa ključnih životnih i radničkih pitanja na politiku. Borba za prava radnika nije „teška“, već neophodna, a naš sindikat će se nepokolebljivo zalagati za transparentnost, zakonitost i dostojanstven tretman svih zaposlenih. Izbori su za dva dana i jasno je da sve pokušavate iskoristiti kao političko oružje. Ali mi, radnici, smo stvarni Ijudi. Nas ne zanima ko će sjedjeti u kojoj fotelji — nas  interesuje kora hljeba i sigurnost naših porodica – rekao je Krgović. 

Podrška sekretarki Anđušić: Borba protiv bezakonja uvijek teška

Krgović poručuje da političari moraju zapamtiti da su tu zbog nas, a ne obrnuto.

– Svaka vaša odluka utiče na naše živote, ne samo na vaše političke poene. Sjetite se ko je zaista važan u ovom procesu. Iza maske borbe protiv „bezakonja“, jasno su prisutni revanšizam i sistematsko gušenje radničkih prava. Sindikalna organizacija Glavnog grada već je preduzela pravne korake kako bi zaštitila svoje članove.Takođe, postupci će biti pokrenuti i pred međunarodnim institucijama, uključujući Međunarodnu organizaciju rada – naveo je Krgović. 

On se obratio gradonačelnici, sekretarki i ostalim čelnicima Grada. 

– Poštovana gradonačelnice, sekretarko i ostali čelnici Glavnog grada, politika je za poslaničke i odborničke klupe. Pustite nas, obične Ijude, da živimo normalnim životom u kom nismo pioni ničijih političkih igara. Apelujemo na sve političare da zaštite radnička prava kao temelj stabilnog i pravednog društva. U vremenu kada su izbori pred vratima, pozivamo vas da stavite interes radnika ispred svih političkih poena. Naši radnici zaslužuju sigurnost, dostojanstvo i zaštitu njihovih prava – poručio je Krgović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 21:21