/ OШ "Владимир Назор", фото: Срђа Ђиђо Бољевић
26/05/2021 u 20:10 h
Д.Љ.–Н.С.Д.Љ.–Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павиљони Основне школе "Владимир Назор" нијесу безбједни

Павиљон II и III нијесу изграђени у складу са важећом грађевинском регулативом и не задовољавају услове безбједности и сигурности који су дефинисани техничким прописима и стандардима, пише у допису Грађевинског факултета

Други и трећи павиљон Основне школе "Владимир Назор" су небезбједни за наставу, због чега би требало кренути у реконструкциjу или изградити нову школу, утврдио је Грађевински факултет током визуелне контроле објеката ове васпитно-образовне установе, пише портал gradski.me. Због појаве пукотина на зидовима ови павиљони су затворени од марта. У допису који потписује Марина Ракочевић, декан Грађевинског факултета, а који је је упућен Министарству просвјете, науке, културе и спорта, пише да објекти нијесу изграђени у складу са важећом грађевинском регулативом.

–Павиљон II и III нијесу изграђени у складу са важећом грађевинском регулативом и не задовољавају услове безбједности и сигурносит који су дефинисани техничким прописима и стандардима па ће бити дата препорука за израду пројекта реконструкције или пројекта изградње новог објекта. Када је у питању фискултурна сала уочена су мања оштећења на конструктивним елементима објекта па ће бити дата препорука да се уради пројекат реконструкције и санације – пише у допису Грађвинског факултета.

Директорица школе Љиљана Кривокапић истакла је да су од Министарства, просвјете, науке, културе и спорта добили сагласност да могу да користе фискултурну салу, док о стању у павиљонима још увијек чекају званичан допис.

– Салу можемо да користимо за писмене и контролне провјере знања, као и међународно тестирање ПИРЛС – навела је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:17