Pokret evropa sad / - PES
07/07/2024 u 10:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

PES Podgorica: Milatovićevi odbornici traže izgovor da se udruže sa DPS-om

Konstatacija Pokreta za Podgoricu da je "dogovor i dalje daleko", iako je ostalo da se samo formalizuje već postignuti usmeni dogovor i pretoči u sporazum, upućuje na zaključak da ovaj odbornički klub ne želi niti je želio dogovor.

- Naime, očigledno da je Milatovićevim odbornicima bliža inicijativa opozicije za rušenje gradske uprave u Podgorici od dogovora sa postojećom većinom u Glavnom gradu - saopštili su iz podgoričkog PES-a.

To i ne čudi, kako ističu, ako imamo otvorenu saradnju predsjednika države i opozicije na državnom nivou. 

- Iako je PES pokazao veliko strpljenje u pregovorima i prihvatio sve racionalne zahtjeve radi političke stabilnosti, odbornici Pokreta za Podgoricu, nakon nekoliko dana prolongiranja kao razlog za promjenu mišljenja navode "neodgovorno ponašanje dijela PES-a na prethodnim sastancima" - kazali su iz PES-a Podgorica.

PES: Milatovićevi odbornici pripremili koaliciju sa DPS-om

Ističu da je, nakon svega, građanima mnogo jasnije ko je zapravo neodgovoran i ko izbjegavanjem da potpiše sporazum koji upravo sadrži zahtjeve Pokreta za Podgoricu, samo traži izgovor da bi se udružio sa DPS-om i ostalim opozicionim partijama.

- Međutim, kako su građani Podgorice već u nekoliko izbornih procesa DPS i njima bliske partije ubjedljivo pobjeđivali, slično će se desiti i na budućim izborima.

Izborni poraz onih koji poslije svega godinu dana rada nove gradske uprave žele da vrate DPS na vlast, takođe će biti ubjedljiv, jer građani ne praštaju da se neko na ovaj način igra sa ukazanim povjerenjem - saopštili su iz PES-a Podgorica.

Kako su naveli, istovremeno, to će biti prilika i da se predsjednik države uvjeri u težinu svog izbornog legitimiteta, nakon što njegovi odbornici, zajedno sa opozicijom, sruše aktuelnu većinu u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. avgust 2024 06:51