Вуковић у вожњи са грађанима / - ПГ биро
20/09/2021 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пети циклус проjекта Подгорица на два точка

Завршен jе посљедњи циклус у овоj години за куповину двоточкаша. Суграђани су ове године имали прилику да искористе субвенциjу и за куповину електричних бицикала, каже Вуковић

Пети циклус проjекта „Подгорица на два точка” обиљежен jе промотивном вожњом са градоначелником др Иваном Вуковићем, након чега jе уприличено потписивање уговора о субвенциjама за набавку бицикала и тротинета. 

Градоначелник др Иван Вуковић jе том приликом истакао да захваљуjући овом проjекту на улицама Подгорице имамо 1.168 нових двоточкаша. 

„Завршен jе посљедњи циклус у овоj години за куповину двоточкаша. Суграђани су ове године имали прилику да искористе субвенциjу и за куповину електричних бицикала. Врло смо задовољни одзивом, коjи jе овог пута премашио оно што су били наша очекивања, тако да, закључно са овим циклусом, на улицама Подгорице имамо нових 1.168 двоточкаша. То сматрамо фантастичним успjехом и jедним од начина да сачувамо животну средину и поведемо више рачуна о свом здрављу.”, казао jе Вуковић и додао да се лице Подгорице у том смислу миjења.

Градоначелник jе наjавио да ће Град наставити са проjектом „Подгорица на два точка”, а све са циљем да се креира jедан бољи и хуманиjи амбиjент за живот.

Добитница субвенциjе Jелена Jањушевић казала jе да ће jоj њено ново превозно средство олакшати обављање свакодневних обавеза, те да ће тиме дати своj допринос промоциjи алтернативних видова транспорта и учинити Подгорицу зелениjом. 

Добитник субвенциjе Ананиjе Ненезић истакао jе да су субвенциjе многима олакшале куповину двоточкаша, као и да се нада да ће се тиме смањити употреба  аутомобила. 

Подсjећамо, у 2019. години започели смо афирмациjу бициклизма кроз проjекат „Подгорица на два точка„, као пилот проjекат. Кроз прва четири jавна позива субвенционирали смо куповину 846 бицикала и 167 електричних тротинета, што  jе укупно 1.013 субвенциjа. Након завршетка петог циклуса кроз коjи jе 155 наших суграђана остварило право насубвенциjу, и то за куповину 96 бицикала и 59 електричних тротинета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:55