Počinje Evropska nedjelja mobilnosti / - MIćKO VUJSIć
16/09/2024 u 09:20 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počinje Evropska nedjelja mobilnosti

Evropska nedelja mobilnosti počinje danas ekološkom i bezbjednom vožnjom na simulatoru, a završava se vožnjom bicikla 22. septembra.

Evropska nedjelja mobilnosti biće okončana tradicionalnom vožnjom bocikla u organizaciji NVO Biciklo.me.

Mervan Drpljanin iz Sekretarijata za saobraćaj kazao je da će cijela sedmica bila ispunjena aktivnostima.

- Na taj način ćemo animirati i najmlađe učesnike u saobraćaju. Samom tim formirana je ekipa i to će biti predstavljeno kroz cijelu nedjelju. Ideja nam je da sve ono što smo uradili ili planirali da radimo predstavimo kako bi zajedno ostvarili našu održivu urbanu mobilnost - rekao je Drpljanin.

Postavljaju parking garaže za bicikla

Boško Matović sa Mašinskog fakulteta kazao je da se oni trude da podstaknu građane da razmišljaju o održivoj urbanoj mobilnosti, te da promovišu održive vidove prevoza.

On je istakao da će organizovati aktivnost koja promoviše eko i bezbjednu vožnju gdje će građani na similatoru vožnje moći da vide kako njihov režim vožnje može uticati na neke ekološke parametre, ali i na bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Blažo Crvenica iz NVO Biciklo.me rekao je da ce aktivno učestvovati u nizu akcija povodom Evropske nedjelje mobilnosti.

- Danas počinjemo sa biciklističkom vožnjom za najmlađe u 18:30 časova. U utorak u Skupštini grada biće predstavljen projekat “Mišn” koji organizuje Glavni grad u partnerstvu sa nama na temu održive urbane mobilnosti. U četvrtak, 19. septembra održaćemo radionicu na istu temu, a 20. septembra planirali smo debatu sa budućim odbornicima, predstavnicima izbornih lista za lokalne izbore da vidimo kako oni razmišljaju o urbanoj mobilnosti i saobraćaju. Tradicionalna vožnja biće održana 22. septembra - rekao je Crvenica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:20