/ -
23/10/2024 u 14:46 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počinje rekonstrukcija Karađorđevog parka: Zatvoren za posjetioce

Rekonstrukcija će obuhvatati izgradnju nove mreže šetnih staza odnosno pješačkog koridora, rekonstrukciju teretane koja će obuhvatiti ugradnju sprava na podlozi od tartana, zamjenu dotrajalog mobilijara

Karađorđev park od sjutra je zatvoren za posjetioce jer počinje njegova rekonstrukcija. Ukoliko vremenski uslovi budu išli na ruku izvođačima i podizvođačima, kako je saopštila Milica Vukčević, pi ar Zelenila, nadaju se, da će već krajem godine, stanovnici grada, ali i turisti, moći da uživaju u čarima rekonstuisanog parka.

– U skladu sa programom rada za 2024. godinu planirana je detaljna rekonstrukcija Karađorđevog parka koja će obuhvatati izgradnju nove mreže šetnih staza odnosno pješačkog koridora, rekonstrukciju teretane koja će obuhvatiti ugradnju sprava na podlozi od tartana. Dotrajali parkovski mobilijar biće zamijenjen novim mobilijarom savremenog dizajna, a park će dobiti i nove biljke u više spratova odnosno biće posađeno novo drveće, žbunje, perene i drugo. Postojeći biljni fond biće osvježen uz primjenu svih potrebnih fitosanitarnih mjera. Kompletan biljni fond će se snabdijevati vodom preko novog sistema za navodnjavanje, a koji će se napajati vodom iz bunara – saopštila je Vukčević. 

Ona je dodala da će spomenik ostati centralni motiv parka, a oko njega će biti izgrađen plato koji će povezivati sve staze. 

– Molimo sugrađane za razumijevanje i strpljenje za vrijeme trajanja radova – saopštila je Vukčević. 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. oktobar 2024 14:47