/ -
29/04/2022 u 16:10 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица чланица Мисиjе за климатски неутралне и паметне градове

Поносни смо што jе наша апликациjа, од приближно 400 достављених, афирмативно оциjењена, истакли су из Секретариjат за планирање простора и одрживи развоj.

Препознаjући неопходност зелене и дигиталне транзициjе и значаj улоге градова у борби против климатских промjена и остваривању циљева одрживог развоjа, Европска Комисиjа jе у септембру 2021. године покренула Мисиjу за 100 климатски неутралних и паметних градова до 2030. године. Како су истакли из Секретариjат за планирање простора и одрживи развоj Подгорица jе на позив Европске Комисиjе, доставила апликациjу за чланство у Мисиjи у коjоj смо представили до сада реализоване и активности коjе планирамо имплементирати у предстоjећем периоду.

– Поносни смо што jе наша апликациjа, од приближно 400 достављених, афирмативно оциjењена и што jе Подгорица од 28. априла чланица Мисиjе коjа окупља 100 европских градова и што смо добили прилику да размjењуjемо искуства, jачамо капацитете и обезбиjедимо подршку сарађуjући са колегама широм Европе и на таj начин допринесмо остваривању циљева коjи се примарно односе на унапређење квалитета средине у коjоj живимо – наводи Секретариjат за планирање простора и одрживи развоj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:52